18. april 2021
Det er urimeligt, at to af socialdemokratiets byrådsmedlemmer angriber skolelederne, mener den konservative Helge Adam Møller. Foto: Anna C. Møhl
Det er urimeligt, at to af socialdemokratiets byrådsmedlemmer angriber skolelederne, mener den konservative Helge Adam Møller. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Skolelederne gjorde brug af dispensation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Skolelederne gjorde brug af dispensation
Debat Næstved - 24. februar 2021 kl. 16:07
Af Helge Adam Møller, formand for den konservative byrådsgruppe, Møllevej 12, Næstved

To socialdemokratiske byrådsmedlemmer angriber voldsomt kommunens skoleledere i avisen mandag. Det er helt urimelig, idet skolelederne alene har gjort brug af en dispensationsmulighed, som Jørgen Christiansen og Per Sørensen selv har givet dem.

arrow Læs også: Debat: En aftale for demokratiet

De to byrådsmedlemmer skriver, at Børne- og Skoleudvalget 1. februar enstemmigt besluttede, at eleverne fra 5. til 9. klasse skulle have nedsat timetallet til fem lektioner under hjemmeundervisningen, det er korrekt. Men så angriber de med stærke ord skoleledernes for dagen efter, at omgøre politikernes beslutning vedrørende 9. klasserne, så disse skulle fortsætte med fuldt timetal. Dette er ikke korrekt, idet udvalget selv havde givet skolerne denne dispensationsmulighed.

At de to byrådsmedlemmer undlader at oplyse om denne dispensationsmulighed er ikke fair overfor læserne og skolelederne. Enhver kan gå ind og læse referatet af udvalgets møde 1. februar. Der står, efter at udvalget har tilsluttet sig, at 5. til 9. klasse skal have fem lektioner: »Den enkelte skole kan i konkrete tilfælde dispensere for ovenstående«.

Dette er underskrevet af Jørgen Christiansen og Per Sørensen. Det var nøjagtigt den dispensation, skolelederne gjorde brug af vedrørende eksamensklasserne.

arrow Debat: Når politikerne ved bedre....
01. marts 2021 kl. 17:00 Opdateret: kl. 11:51
arrow Debat: Udvalgets beslutning var klar, kære Helge Adam
25. februar 2021 kl. 09:50 Opdateret: kl. 17:04
arrow Debat: Politikerne er valgt til at bestemme
22. februar 2021 kl. 17:03 Opdateret: kl. 12:24
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?