21. oktober 2021
Der er ros til formanden for  havnen Venstres Kristian Skov-Andersen. Foto: Kim Palm
Der er ros til formanden for havnen Venstres Kristian Skov-Andersen. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat Roses skal den, der roses bør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Roses skal den, der roses bør
Debat Næstved - 02. maj 2021 kl. 16:17
Af Keld Stelling, Krogagervej 20, Næstved

"Søfart" er brancheavis for Det Blå Danmark, og holder branchen opdateret på nyheder fra havne, rederier, maritime producenter, skibsmæglere og værfter. Det er ikke kun på "Sjællandskes" Næstvedsider man kan læse om Næstved Havn.

Slinger i kølvandsstriber bliver hurtig synlig og kommenteret. Vi må tænke på havnen som en erhvervsdrivende virksomhed, der skal løse kundernes logistikfunktion. Og havnekunder tænker sig om. Borgmesteren er heldigvis igen blevet vogteren af erhverv og beskæftigelse, og fortalerne for en havnelukning er blevet marginaliseret. Havnens Masterplan har vist sin berettigelse, og Masterplanen har bragt erhvervslivet på banen.

I april er Havnens Årsrapport 2020 sendt til afstemning i byrådet. I skrivende stund kendes byrådets vurdering ikke. En supplerende rapport, "2020 i Tal og Ord", fra Næstved Havn, er et godt kommunikationsmiddel til Næstveds borgere og "Det blå Danmark". Af- og nedskrivninger har i Havnens årsrapport for 2020 fået et megaløft. Dette kan ikke gøres uden der opstår et historisk stort underskud. Årsrapporten er underskrevet af den samlede havnebestyrelse, og begrundes i fortidig nødvendighed og fremtidige hensyn.

Jeg vil gerne udtrykke anerkendelse og respekt for havneformand Kristian Skov-Andersens (V) arbejde.

Det gælder også for den politiske proces, der har været præget af stærke modsætninger i havnebestyrelsen. Havnens dispositioner skal bygge på facts og ikke på ustabile politiske kalkulationer. Havneformanden har loyalt gjort sin pligt for Næstved Havn , han har varetaget Havnens interesser, og fået ryddet op i havneregnskabet.

Havneformanden har bidraget til at årsrapporterne 2018-2020 udviser en markant stigning i havnens primære rentabilitet, og har medvirket til at øge råderummet for Byrådets demokratiske beslutningsproces om Næstved Havns fremtid.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?