24. juni 2021
Marie-Luise Rye Nielsen mener, det er en fejl at lukke Margrethehaven. Arkivfoto
Marie-Luise Rye Nielsen mener, det er en fejl at lukke Margrethehaven. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Red dog Margrethehaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Red dog Margrethehaven
Opdateret 10. juni 2018 kl. 16:54
Debat Næstved - 10. juni 2018 kl. 06:50
Af Af: Marie-Luise Rye Nielsen, Akaciehaven 20, Fensmark

Nu vil kommunen igen slå ned på samfundets svageste - vores demente i Margrethehaven i Fuglebjerg. Kan politikerne kun finde spare-runder overfor samfundets svageste?

arrow Læs også: Tømrerfirma konkurs

Margrethehaven i Fuglebjerg skal ikke nedlægges: det er det eneste sted i denne kommune hvor vores kære som desværre er blevet demente får den ordentlige og menneskelige behandling, som den bør gives. Her falder de til ro.

Personalet i Margrethehaven gør en uvurderlig indsats, og det skal I ikke ødelægge.

Selvom Michael Perch og omsorgsudvalget pointerer, at det skal afvikles over tid efterhånden som beboerne falder fra - ja han har jo ikke andre muligheder, fordi beboerne er registrerede i deres egne lejligheder, og der kan de ikke smide dem ud fra. Til alt held.

De store institutioner er ikke gearet til demensramte borgere, fordi normeringen ikke er hensigtsmæssig.

Der kommer personalet ca 4x i løbet af dagen i sådan ca 4-6min ad gangen, sørger for maden, får talt lidt med beboeren og er så væk igen, måske er de nødt til at komme en ekstra gang.

Hvor mange af Jer ville kunne nøjes med det? Når radio og fjernsyn som man altid har haft glæde af før, ikke kan betjenes mere, ikke kan læse en bog mere eller høre dejlig musik, ja - så bliver ens verden frygteligt snæver.

Personalet føler stor utilstrækkelighed meget af tiden. Borgerne bliver overladt til sig selv, som pga sygdommen ikke er særlig samarbejdsvillig!

Mange steder er der ingen personale om natten. Det har ikke noget som helst med omsorg at gøre.

Margrethehaven har dét de andre institutioner ikke kan konkurrere med - nærvær og samvær - det er hvad vore borgere i den situation har brug for.

Afsnittene ikke være større, for så kan personalet også overskue tingene, selvom beboerne blive syge og sengeliggende.

Og - ja der skal være fuld normering - og kommunen ville også være i stand til at løfte opgaven hvis de ikke havde så travlt med at smide pengene ud på alle disse konsulent-rapporter - "vi må sætte et konsulent firma på sagen" vedrørende både det ene og det andet, og så er det lidt lige meget om forslagene/projekterne overhovedet bliver til noget.

Der skal spares en million - ja og så bruger de gerne 2 millioner for at spare én, det er set og hørt før. Man får myrekryb af deres forhold til vores penge.

Lad mig sige det sådan kære politikere - I ødelægger forholdene for os nu, men I er selv med til at ødelægges Jeres egen mulighed for at blive behandlet som mennesker, hvis /når I selv skulle komme i den situation. Find pengene et andet sted og lad Margrethehaven fortsætte.

arrow Kirke lukker i et halvt år
31. maj 2018 kl. 10:45 Opdateret: kl. 10:28
arrow Mester går som direktør
23. februar 2018 kl. 17:00 Opdateret: kl. 15:19
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?