2. marts 2021
De socialdemokratiske byrådsmedlemmer Per Sørensen (billedet) og Jørgen Christiansen er svært utilfredse med både skoleadministrationen og flere politikeres ageren. Foto: Jørgen C. Jørgensen
De socialdemokratiske byrådsmedlemmer Per Sørensen (billedet) og Jørgen Christiansen er svært utilfredse med både skoleadministrationen og flere politikeres ageren. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Politikerne er valgt til at bestemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Politikerne er valgt til at bestemme
Debat Næstved - 22. februar 2021 kl. 17:03
Af Jørgen Christiansen og Per Sørensen, byrådsmedlemmer (S)

Mandag 1. februar vedtog politikerne i Børne- og Skoleudvalget, at elever fra 5. til 9. klasse skulle have et nedsat timetal på fem daglige lektioner. En S-politiker var lykkelig på Facebook, og en politiker fra Venstre var skuffet. Mange børn og voksne glædede sig over den politiske beslutning.

arrow Læs også: Debat: Når politikerne ved bedre....

Tirsdag 2. februar ved frokosttid kunne forældre, pædagoger, elever og lærere se på Aula og i pressemeddelelse, at skoleadministrationen højst overraskende efter møde med skoleledere havde omgjort den politiske beslutning til, at elever i 9. klasse fortsat skulle have fuldt timetal foran skærmen i coronatiden. Der var handlet over hovedet på det politiske udvalg.

Efterfølgende om onsdagen den 3. februar bakker Radikale Venstre og Konservative op om administrationen og nedstemmer forslag fra Socialdemokratiet. Radikale Venstre og Konservative har på under to døgn skiftet holdning. Radikales løftebrud og svigt af børnene gør særligt ondt hos os to socialdemokrater.

Beslutningen om eleverne i 9. klasse har haft et ejendommeligt forløb. Kan en sag, der er afgjort i udvalget mandag forelægges udvalget onsdag igen? Det lyder helt forkert.

Det er også nødvendigt for lukkede døre i byrådet at drøfte, om ledere af skolevæsenet kan omgøre en politisk beslutning. På udvalgsmøde 3. februar var det end ikke muligt for politikerne at få en administrativ undskyldning/beklagelse. Det var ikke til debat.

Nu må byrådet på sit møde tirsdag den 23. februar træde i karakter og behandle sagen. Der kan ikke nu rådes bod på de alt for mange timer i nødundervisningen til eleverne i 9. klasse, men et plaster på såret kan byrådet give dem i de hjemmedage, som eleverne har tilbage.

arrow Byråd slår fast: 9. klasse får kortere virtuel skoledag
26. februar 2021 kl. 21:57 Opdateret: kl. 11:45
arrow Debat: Udvalgets beslutning var klar, kære Helge Adam
25. februar 2021 kl. 09:50 Opdateret: kl. 17:04
arrow Debat: Skolelederne gjorde brug af dispensation
24. februar 2021 kl. 16:07 Opdateret: kl. 13:02
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?