17. oktober 2021
Der har længe været stor enighed i Folketinget, om at Næstved skal have den motorvej - nu frygter de lokale konservative, at der bliver slået sprækker i den enighed.  Her er det den såkaldte Motorvejsmafia, der består af lokale folketingspolitikere og kandidater. Foto: Kim Palm
Der har længe været stor enighed i Folketinget, om at Næstved skal have den motorvej - nu frygter de lokale konservative, at der bliver slået sprækker i den enighed. Her er det den såkaldte Motorvejsmafia, der består af lokale folketingspolitikere og kandidater. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Opbakningen til motorvejen er intakt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Opbakningen til motorvejen er intakt
Debat Næstved - 04. april 2021 kl. 20:41

Det er ufint, at Gisselfeld Kloster nu (jf. Sjællandske) genfremsender et tilbud til Folketingets transportordførere om at stille jord til rådighed på en del af strækningen, hvis vi nøjes med en 2+1-vej i stedet for en motorvej.

En 2+1-vej vil kræve en ny VVM-redegørelse og trække beslutning i langdrag, og vi har for længst været igennem denne overvejelse og valgt entydigt at satse på motorvejen. De 17 kommuner i Regionen Sjælland er heldigvis enige om, at der, for at løse den trafikale udfordring i vores landsdel, skal prioriteres motorvej til Kalundborg, motorvej mellem Rønnede og Næstved, og derefter en tværforbindelse Slagelse-Kalundborg. Vejdirektoratets VVM-redegørelse underbygger, at der skal anlægges motorvej for at løse den trafikale udfordring.

Den enighed skal vi være glade for, og der må ikke være slinger i valsen, når et bredt flertal i Folketinget - forhåbentlig inden længe - endelig bakker op om beslutningen om en motorvej fra Rønnede til Næstved i et nyt trafikforlig. Præcis som det tidligere trafikforlig med konservativ deltagelse gjorde.

Vores konservative trafikordfører i Folketinget, Niels Flemming Hansen, og øvrige trafikordførere har formentlig undret sig, da de fik henvendelsen. Men vi håber - og tror på - at det ikke spænder ben for en snarlig positiv beslutning.

Det Konservative Folkeparti i Næstved er ikke vrede på Gisselfeld Kloster - vi er skuffede.

Helge Adam Møller, Anette Brix

og Thomas Palmskov,
Den konservative

byrådsgruppe og
borgmesterkandidat

Rune Kristensen

Rejser du til udlandet i år?