4. august 2020
Jørgen Pedersen fra Aktivgruppen til bevaring af landskabet ved Mogenstrup Ås frygter for, hvad DSB kan finde på i fremtiden.
Jørgen Pedersen fra Aktivgruppen til bevaring af landskabet ved Mogenstrup Ås frygter for, hvad DSB kan finde på i fremtiden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Nu træder modstanden ind i en ny fase

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Nu træder modstanden ind i en ny fase
Debat Næstved - 13. januar 2020 kl. 15:00
Af Jørgen Pedersen, Aktivgruppen til bevaring af landskabet ved Mogenstrup Ås, Myrupvej 29, Myrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Så blev der langt om længe lukket op for, hvad DSB ønsker sig på arealerne foran Mogenstrup Ås. Desværre er det illustrationsmateriale, som politikerne skal tage stilling ud fra ikke særligt fyldestgørende og næppe retvisende.

arrow Læs også: Debat: Er vores byråd til salg?

Uklare og tågede tusmørkebilleder som grundlag for en animation hvor man ikke illustrerer fremtiden med spor, køreledninger, lysmaster, køreveje, oplag og bygningerne som det virkelig vil tage sig ud. Det er det første, der falder i øjnene. Det hele fremstilles som en lille bagatel i det nordlige hjørne.

Det, DSB ønsker sig i gave fra Næstved Kommune, er i virkeligheden et 70 hektar værkstedsareal, hvor de stort set kan opføre sig, som de vil - ikke bare det der vises i illustrationen som de næste fem års anlæg. Fremtiden rækker længere ud.

Og det skal planlægning selvfølgelig. Derfor vil vi gerne se et troværdigt billede på, hvordan området kan komme til at se ud - fuldt udbygget - f.eks. om 10-15 år. Det er ikke et urimeligt krav.

Kan man forestille sig, at vores politikere om f.eks. fem eller 10 år siger nej til placering af flere nye byggefelter og opmarchspor mm, hvis DSB spørger om det - næppe. Vi håber på her i den nuværende politiske behandling i det mindste, at fiflerierne lægges til side, og at ærligheden indfinder sig. Men i øvrigt ser vi frem til at fornuften sejrer, så byrådet på sit møde den 28. januar træffer beslutning om at afblæse planerne.

arrow Debat: Hvad skal i høring?
22. januar 2020 kl. 09:22 Opdateret: kl. 15:55
arrow Debat: DSB ved Mogenstrup Ås
06. december 2019 kl. 19:19 Opdateret: kl. 09:59
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?