20. september 2021
Anders Gjesing vil vise hele paletten af tilbud i kommunen frem til turisterne, som skal opdage, at Næstved ikke »bare« er en dagstur til BonBon-Land. Privatfoto
Anders Gjesing vil vise hele paletten af tilbud i kommunen frem til turisterne, som skal opdage, at Næstved ikke »bare« er en dagstur til BonBon-Land. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Næstved skal op i turisme-gear

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Næstved skal op i turisme-gear
Debat Næstved - 02. august 2021 kl. 07:59
Af Anders Gjesing (S), byrådskandidat, Klosterlunden 6, Næstved

Næstved rummer virkelig mange dejlige muligheder både for os, der bor her, og for turister, der lægger vejen forbi.

arrow Læs også: Debat: Konservativ udtaler sig uden viden

Turisme bør være en endnu større del af beskæftigelsen og erhvervsindtægterne i Næstved.

Det kræver et positivt og forstærket fokus på alle de herligheder, som vi i Sjællands geografisk største kommune byder på. Og lur mig om ikke en forstærket turismeindsats også vil have en positiv afsmitning på tilflytningen til kommunen, så en øget investering i turismeindsatsen kan vise sig at give dobbelt gevinst.

Vi har en relativ høj andel af "endagsrejsende". Kan vi konvertere en del af disse endagsturister til flerdagesturister, vil vi få en stor fremgang i turismeomsætningen og beskæftigelsen.

Det er ikke kun de gængse turismeerhverv, der vil opleve fremgangen. Det behøver ikke at være raketvidenskab, men det kræver en fokuseret indsats og investering.

Vi skal vise alle de gode institutioner, private aktører og naturperler, som vi har: Rønnebæksholm og Holmegård Værk, fantastiske strande, Dansk Rakkerpak og Faster Cool. Alle aktørerne skal blive bedre til at henvise til hinanden. De er ikke konkurrenter, men kan i fællesskab trække endnu flere turister til.

Og så skal vi turde at præsentere de spændende ting i vores nabokommuner - med den bagtanke at turisterne selvfølgelig skal lade Næstved være deres udgangspunkt for at opleve Skovtårnet, Knuthenborg, PanzerMuseum East og Faxe Kalkbrud.

Vi skal altså præsentere Næstved som det bedste udgangspunkt for at se og opleve Sydsjælland. Det kræver en langt stærkere og mere fokuseret indsats i samarbejdet SydkystDanmark og VisitDenmark, hvor vi skal placere os som en stærk medspiller, så vi også kan nå bredt ud nationalt og internationalt. Det kan vi ikke selv løfte, men vi skal sikre os stærkere fodfæste i de organisationer, der har musklerne.

Turisme er i den grad også erhvervspolitik og tilflytterpolitik. Og det er emner, som jeg vil kæmpe hårdt for i Næstved Byråd, hvis jeg bliver valgt ind.

arrow Debat: Gode erfaringer med lokalråd
03. august 2021 kl. 19:08 Opdateret: kl. 19:08
arrow Debat: Uenighed om enighed
27. juli 2021 kl. 11:44 Opdateret: kl. 11:44
arrow Debat: Revsbæk og den usunde kultur i Venstre
27. juli 2021 kl. 11:41 Opdateret: kl. 11:41
Synes du, at kommunen er der for dig?