27. januar 2021
Ministerens beslutning om ikke at give tilladelse til at opføre vindmøller ved Sparresholm kommer naturen til gode, mener Danmarks Naturfredningsforening i Næstved. Privatfoto
Ministerens beslutning om ikke at give tilladelse til at opføre vindmøller ved Sparresholm kommer naturen til gode, mener Danmarks Naturfredningsforening i Næstved. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Ministerens beslutning redder naturen ved Sparresholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Ministerens beslutning redder naturen ved Sparresholm
Debat Næstved - 17. november 2020 kl. 16:24
Af Erica Mangor Heyckendorff, Danmarks Naturfredningsforening, lokalafdeling Næstved

På Enhedslistens Mai Villadsens spørgsmål om valget mellem klima (vindmøller ved Sparresholm) og skovtårn, svarer Erhvervsministeren i Sjællandske 10.11.20, at valget var vanskeligt. Men havde ministeren taget naturens parti, så havde det ikke været svært.

arrow Læs også: Debat: Lad os hæve det digitale bundniveau i skolerne

Den reelle konflikt stod ikke kun mellem turisme og klima, men også mellem klima og natur. Da vi imidlertid ikke kun står i en klimakrise, men også i en natur- og artsdiversitetskrise, så når vi ingen vegne, hvis løsningsmodeller for den ene krise blot forværrer den anden.

Skoven omkring Sparresholm rummer naturværdier og høj artsdiversitet, som kræver beskyttelse. Her er noget af det ældste skov, vi har i Danmark. Skoven overlevede sågar den store skovhugst i 1700-årene - og her er også noget at passe på i dag. Derfor har Danmarks Naturfredningsforening indbudt Næstved og Faxe Kommune til at indgå i samarbejdet om fredningen af dele af denne gamle skov, som huser hasselmus, sjældne insekter, flora og fauna, fx rødlistede, sjældne flagermusarter.

Netop flagermus og vindmøller er en uheldig kombination, da vindmøllernes lufttryk sprænger flagermusenes lunger, når de jagter insekter op ad mølletårnene. Jf. Danmarks førende flagermusekspert: Vindmøller ved Sparresholm er et NO GO. Danmarks Naturfredningsforening er derfor kommet med en kraftig indsigelse mod vindmølleprojektet og ville have påklaget en vedtagelse. Heldigvis kom det aldrig så langt.

Derfor kommer ministerens beslutning naturen til gode - og så alle de mennesker der nu, under corona, bruger denne smukke, gamle skov som aldrig før. Og de går ikke kun op i tårnet.

arrow Debat: Til en »retskaffen« kvinde
18. november 2020 kl. 21:05 Opdateret: kl. 14:50
arrow Er Døgndiamanten kommunens ædelsten?
18. november 2020 kl. 18:04 Opdateret: kl. 13:31
arrow Debat: En bureaukratisk omstillingscentral?
18. november 2020 kl. 12:12 Opdateret: kl. 16:15
Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?