21. februar 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Man har et standpunkt til man tager et nyt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Man har et standpunkt til man tager et nyt
Debat Næstved - 21. oktober 2019 kl. 21:15
Af Aage Vedel, H C Lumbyes Vej 160C, Næstved
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Næstved: Ja, sådan sagde J. O. Kragh for godt 50 år siden, men sandheden i hans ord lever stadig.

arrow Læs også: Debat: Kom så, Magnus Motorvej

Euforien kendte næsten ingen grænser, da trafikforliget på Christiansborg åbnede for motorvej mellem Rønnede og Næstved til igangsættelse i 2024.

Borgmester Carsten Rasmussen var højt oppe over, at vi nu slipper for "gedestien", og Magnus Heunicke gik til valg på, at "Magnus kæmper for Næstved". Der blev skrevet om den sjællandske motorvejs-mafia. Men den nye regerings første handling var at feje det forlig af bordet og starte med "et blankt papir". Ak ja, hvad kan selv en mafia stille op mod en jysk statsminister og ditto trafikminister?

Kunne man så forvente, at Rasmussen & Heunicke trådte i karakter og satte vennerne på Christiansborg på plads? Nej, fredag morgen hørte man i radioen Carsten Rasmussen forsvare den beslutning med, at man ønsker et bredt forlig.

Hvordan skal det forstås? Var det de forkerte, der lavede forliget, eller dækker det over, at vi ikke må få den vej? I hvert fald er processen nu "skudt til hjørne".

Som socialdemokrater må de naturligvis være imod en motorvej og satse på den kollektive trafik. Milliarderne bliver nu brugt på tog, der ikke foreløbig kommer til at køre regelmæssigt. Men var det så ikke rart med en motorvej, så togbusserne kunne komme hurtigt frem?

Nej, vi må væbne os med tålmodighed. Mens vi håber på et regeringsskifte, så Rasmussen & Heunicke igen kan få lov at kæmpe for Næstved. Uden partitaktiske hensyn.