22. oktober 2020
Gruppeformand Kristian Skov-Andersen går ind for lavere skatter, men..... Foto: Thomas Olsen
Gruppeformand Kristian Skov-Andersen går ind for lavere skatter, men..... Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Lavere skat i Næstved?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Lavere skat i Næstved?
Opdateret 24. juni 2020 kl. 11:08
Debat Næstved - 24. juni 2020 kl. 09:45
Af Kristian Skov-Andersen, Gruppeformand for Venstre i Næstved, Agertoften 33, Næstved

Konservative Rune Kristensen udfordrer Venstre på skattenedsættelse her i Sjællandske. I Næstved Kommune ville en nedsættelse fra nu 25 procent til 24,8 udløse et økonomiske problem på 26 mio. kr. årligt fra 2026 og fremefter. De første fem år ville kun koste kommunen ganske få mio. kr. årligt.

arrow Læs også: Mød det nye konservative topnavn

Venstre er generelt tilhænger af lavere skatter, og deltager gerne i at gøre dette muligt. Og hvis vi var sikre på at lavere skat ville få højtlønnede folk fra København til at strømme til Næstved, ville både Næstved og andre kommuner have travlt med at sætte skatten ned. Men folk flytter, så vidt vi kan se, ikke efter en skatteprocent, som er 0,2 procent lavere.

Og derfor tør vi ikke gå ud fra, at de 26 mio. kr. uden videre ville komme hjem igen.

Hvis vi nedsatte skatten nu, ville vi endvidere gøre det for de penge, vi netop har modtaget i udligning. De penge er efter Venstres opfattelse øremærket til vores desværre skrantende børnepasning, skoler og ældrepleje mv. og skal nok få ben at gå på.

Efter utallige års socialdemokratisk styre, er Næstved desværre en kommune med høje udgifter og små indtægter. Og det gør os til »vindere"«i udligningsspillet. Hvis det altså er en sejr at leve af andre kommuners penge.

Blå blok i Næstved Kommune har således rigeligt at kæmpe for på borgernes vegne: Høj kvalitet i velfærdsydelserne via dygtige og tilfredse medarbejdere samt god ledelse. Frugtbart samspil mellem offentligt og privat. Bosætning, motorvej og vækst, så vi som kommune ikke har behov for så mange penge ude fra. Et stærkt politisk modspil til forvaltningen. Og dermed også gerne lavere skat hen ad vejen.

arrow Politiker kæmper fortsat mod gasprojektet Baltic Pipe
05. august 2020 kl. 19:30 Opdateret: kl. 09:47
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?