19. september 2020
Der er politisk uenig omkring, hvorvidt penge til skolerne og Næstveds børn skal øremærkes eller ej. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Der er politisk uenig omkring, hvorvidt penge til skolerne og Næstveds børn skal øremærkes eller ej. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Lad skolerne prioritere selv!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Lad skolerne prioritere selv!
Debat Næstved - 06. december 2019 kl. 12:11
Af Sebastian Mylsted-Schenstrøm og Søren Revsbæk, byrådsmedlemmer og medlemmer af Børne- og Skoleudvalget (V)
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I oktober vedtog et enigt byråd at give 11 mio. kr. mere til skolerne fra og med 2020. Det var vi i Venstre glade for.

arrow Læs også: Debat: Skoler kan bestemme

Helt præcist står der i forliget, at pengene skal gå til bedre kvalitet i undervisningen - ikke mindst på almenområdet - og eventuelt en nedsættelse af lærernes undervisningstid.

Det var derfor en stor overraskelse for os, at Socialdemokratiet og Radikale Venstre pludseligt ville til at øremærke pengene. Ikke bare til Lærerforeningens ønske om nedsættelse af lærernes undervisningstid (det er jo fagforeningspolitik), men også til specialområdet.

Børne- og Skoleudvalget fik opgaven at fordele budgetpengene. Derfor har udvalget spurgt skolebestyrelser, skoleledere og faglige organisationer. Med stort flertal svarede skolebestyrelser og -lederne, at politikerne bør sende pengene ud til skolerne, uden øremærkning. Altså lade de enkelte skoler prioritere midlerne selv.

Det er vi enige i. Som de skriver fra Fladsåskolen: »Den enkelte skole bør have råderet over prioriteringen af den øgede tildeling, ligesom den enkelte skole har været ansvarlig for at finde besparelserne de senere år.« Så kan skolen selv bestemme, om pengene skal gå til mere holddelling, to-lærertimer, købe nye undervisningsmaterialer osv. For det er almenundervisningen, for alle de elever, der ikke har specialbehov, som har brug for et løft.

arrow Debat: Politisk dobbeltmoral
06. december 2019 kl. 17:00 Opdateret: kl. 09:59
arrow Gaveregn til skoler ender i byrådet
05. december 2019 kl. 19:28 Opdateret: kl. 13:26
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?