15. november 2018
Foto: Hans Jørgen Johansen
Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Lad os komme i arbejdstøjet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Lad os komme i arbejdstøjet
Debat Næstved - 14. februar 2018 kl. 13:35
Af Cathrine Riegels Gudbergsen (V) byrådsmedlem, medlem af Teknisk Udvalg, Omsorg og Forebyggelsesudvalget samt § 17.4 udvalg om Landdistrikter Br
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som opfordret i gårsdagens Sjællandske her kort kommentar til Vandrådet og debatten.

Oplægget fra Ministeriet var ringe og gav svære vilkår. Det lykkedes at få sammensat et vandråd og der var intensiv mødeaktivitet, forløbet er kritiseret fra flere sider. At tale om naturbeskyttere og naturbenyttere er ikke noget der skaber en god dialog.

Det er ikke kun Harald Palmvang der har kritik af Formand Helle Jessen og processen, det har også en række af mindretalsorganisationerne.

Formanden og flertallet i byrådet valgte i december at sende sagen retur til TU. Man indkaldte så et mindretal og Gefion v. HP til et møde. Hele Vandrådet burde der have været indkaldt. Det fandt man så ud af til byrådetsmødet i januar, hvor man igen sendte sagen tilbage til TU. Dette er ikke befordrende for den gode dialog og borgerinddragelse og mindsker folks lyst til at engagere sig. Jeg mener ikke, vi kan komme videre for nærværende, selvom man nu har indkaldt hele Vandrådet og TU til et dialogmøde. Vandrådet var nedsat til at "rådgive" kommunerne om vandløbene og det er så byrådets opgave at sende en indstilling ind til ministeriet der så træffer afgørelser.

Jeg synes i stedet, vi nu skal se frem. Vi skal etablere et frivilligt vandråd der sammensættes bredt. Der skal ikke være dem og os. Vi i landbruget ønsker det samme som sportsfiskere, DN, friluftsrådet o.a. i min optik, nemlig vandløb der flyder lystigt af sted med god fart, masser af liv og afledning. Et frivilligt vandråd har man i mange år haft i Slagelse med stor succes. Man har lært hinanden at kende i "fredstid" hvilket har medført at det er langt lettere at blive enige.

Vi landmænd er kun prioritetsbestyrere der skal gøre en ejendom klar til den næste generation, vi har den således kun til låns og skal derfor sørge for optimale forhold ifht. natur, herlig og drift. Pt. Har vi en kæmpe udfordring med at dræne fordi vi ikke kan få vandet ud i åerne og det er bl.a. Det der bringer sindene i kog, samtidig med at formanden for TU skærer et helt erhverv over en kam.

Men nu må vi alle i arbejdstøjet og komme videre.