25. september 2020
Lars Hoppe Søe og Klaus Eusebius Jakobsen, den radikale byrådsgruppe, vil sikre lige vilkår for mandlige og kvindelige sportsudøvere. Foto: Jens Wollesen
Lars Hoppe Søe og Klaus Eusebius Jakobsen, den radikale byrådsgruppe, vil sikre lige vilkår for mandlige og kvindelige sportsudøvere. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Kvindefodbold - rollemodeller?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Kvindefodbold - rollemodeller?
Opdateret 17. august 2019 kl. 21:51
Debat Næstved - 17. august 2019 kl. 16:45
Af Lars Hoppe Søe og Klaus Eusebius Jakobsen, den radikale byrådsgruppe, Næstved Byråd
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det blev på Kulturudvalgsmødet forleden besluttet at komme i dialog med de nye ejere af Næstved Boldklub før en evt. aftale om en markedsførings- og rollemodelsaftale kunne indgås. I den skal fodboldspillerne på Næstveds 1. divisions hold bl.a. udføre konkret arbejde som rollemodeller for kommunens skoleelever. Det er der faktisk ikke noget nyt i - og den aftale har de foregående år fungeret fint og tilfredstillende for begge parter.

Vi ser frem til, at der opnås en enighed og forståelse mellem kulturudvalg og Næstved Boldklub, så dette arbejde kan fortsætte. Vi ser imidlertid også, at vi måske overser en klar mulighed ved ikke også at sikre den samme aftale eller en lignende med HGs kvindefodboldhold, der jo også rangerer i landets næstbedste kvinde fodboldrække. Vi er sikre på, at netop »rollemodel« vinklen ville have en meget synlig og positiv virkning - ikke for at negligeres spillerne på herreholdets muligheder, men så består HG's kvindehold faktisk alene af lokale kvinder, som i hvert fald ville kunne gøre en forskel i vore unges tanker og bevidsthed om, hvad man nå og opnå.

Det vil kræve en indsats fra HG's side, men det vil også være et signal fra Byrådets/Kulturudvalgets side om vigtigheden af at sikre lige vilkår for mandlige og kvindelige sportsudøvere - og dermed på sigt og bredere skabe den ligestilling, vi generelt søger at skabe rammer for.

Har debatten om sexisme taget overhånd?