26. marts 2019
Delegationen fra Tappernøje bestående af (fra venstre) Tina Bjerregaard, Charlotte Roest og Mogens Hansen på vej ind på Christiansborg 25. oktober. Foto: Sophus Soelberg
Delegationen fra Tappernøje bestående af (fra venstre) Tina Bjerregaard, Charlotte Roest og Mogens Hansen på vej ind på Christiansborg 25. oktober. Foto: Sophus Soelberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Kritiske spørgsmål til Baltic Pipe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Kritiske spørgsmål til Baltic Pipe
Opdateret 03. november 2018 kl. 22:11
Debat Næstved - 03. november 2018 kl. 20:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Magnus Heunicke (S)
Medlem af Folketinget

Valgt i Næstvedkredsen
Forleden var en delegation fra Tappernøje på Christiansborg. Deres ærinde var at oplyse energiudvalget om konsekvenserne af Baltic Pipe og den store kompressorstation, og jeg havde selv fornøjelsen af at overvære deputationen.

Borgergruppen var ekstremt velforberedte, og deres grundige, faktabaserede materiale gjorde et stort indtryk på hele udvalget. Og jeg må være ærlig og sige, at deres konkrete udregninger og velunderbyggede indsigelser står i skærende kontrast til de svar, ministeren foreløbig har givet.

Derfor har jeg foranlediget, at udvalget på baggrund af deputationen fra Tappernøje stiller en stribe tekniske spørgsmål til ministeren om hele sagen. Nu må vi have fakta på bordet.

Det handler dels om holdbarheden i beregningerne bag hele Baltic Pipe-projektet og konkret om den foreslåede placering af kompressorstation på et sted med unik natur og med mange berørte naboer.

Indtil nu har ministerens orientering af både lokalområdet og Folketinget haft karakter af nogle overordnede talelinjer. Det har ikke betrygget hverken Folketing eller lokalområde. Det her er så omfattende et projekt, at vi har behov for en helt anden involvering fra ministerens side.

Jeg vil derfor følge sagen tæt.

Der er nu rejst så tungtvejende spørgsmål til projektet og beregningerne bag placeringen, at Folketinget må kræve af ministeren: Enten leveres der konkrete svar på indsigelserne, hvor beregningerne lægges frem og argumenterne kan efterprøves. Eller også må ministeren sætte sit system til at arbejde seriøst med alternativer til det foreslåede projekt.