19. maj 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Kortere skoledage: Jeg vil ikke bryde loven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Kortere skoledage: Jeg vil ikke bryde loven
Opdateret 23. juni 2018 kl. 19:26
Debat Næstved - 23. juni 2018 kl. 17:56
Af Sebastian Mylsted-Schenstrøm, Byrådsmedlem for Venstre, Vordingborgvej 68, Næstved

I Sjællandske påstår Jørgen Christiansen (S), at jeg opfordrer til at bryde loven. Det gør jeg ikke.

arrow Læs også: Debat: Stop paragraf-rytteriet omkring de lange skoledage

Misforståelsen kan delvist være hjulpet på vej af at jeg føler mig en smule fejlciteret i artiklen, i det jeg i telefoninterviewet, som artiklen er baseret på, bemærkede, at som det er i dag, er det tilsyneladende nemmere at spørge om tilgivelse end tilladelse - ikke at det bør være sådan.

Jeg har opfordret til at vi skal afsøge lovens grænser på samme vis som mange kommuner i Danmark gør. Afsøge, ikke overtræde. Der er en væsentlig forskel.

Helt konkret opfordrede jeg til at vi skulle forvalte på samme måde som de gør i eks. Køge. Man er i Undervisningsministeriet fuldt ud bevidste om, at mange kommuner forvalter lovgivningen lempeligt, og man har ikke grebet ind.

Indenfor dansk forvaltningstradition arbejder man med noget man kalder "Lighedsprincippet", som indebærer, at myndigheder ikke må stille folk i ens situationer forskelligt. Det mener jeg man gør her ved stiltiende at acceptere, at nogle kommuner afkorter skoledagen, mens man giver afslag til dem der spørger pænt inden de gør det. Det er ikke rimeligt. Det skal vi ikke acceptere.

Vi skal ikke stiltiende acceptere, at børn i Næstved skal stilles dårligere end børn i andre kommuner, og derfor skal vi udfordre Undervisningsministeriet når de helt tydeligt behandler kommuner forskelligt.

Som Jørgen også ved var det på mit initiativ, at vi fik en juridisk vurdering af Hævdreglen, som det imidlertid viser sig ikke er aktuel, da der ikke er gået længe nok. Jeg har derfor også bedt om en lignende vurdering af Lighedsprincippet. Det mener jeg ikke er at bryde loven, men at afsøge dens grænser - nogle gange kan forvaltningen af en lov nemlig godt være i strid med andre love og praksisser, og hvis at få påvist dette kan være med til at forbedre skoledagen for vore børn, så synes jeg vi skal afsøge disse muligheder.

arrow Nej til kortere skoledage
18. juni 2018 kl. 07:23 Opdateret: kl. 14:05
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?