15. juli 2020
Måske kan Baltic Pipes kompressorstation nær Everdrup bidrage positivt til klimaregnskabet? Modelfoto: Hans Jørgen Johansen
Måske kan Baltic Pipes kompressorstation nær Everdrup bidrage positivt til klimaregnskabet? Modelfoto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Klimaplan og Baltic Pipe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Klimaplan og Baltic Pipe
Debat Næstved - 25. januar 2020 kl. 18:00
Af Keld Stelling, Krogagervej 20 Næstved
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dannebrogs tilblivelse er ret gennemskuelig. Flaget er sendt fra himlen til danskerne via Baltikum. Både Rusland og Danmark støtter de folkeretslige synspunkter om Arktis.

arrow Læs også: Debat: Rettidig omhu og Næstveds klimaplan

EU med Tyskland, Frankrig og Italien i spidsen, søger et tåleligt forhold til Rusland, EU er i gang med at planlægge en kæmpe satsning med milliarder af Euro til vedvarende energi. Polen er fodslæbende på klimaområdet, og udfordrer EU på demokratiske værdier. Men hvor er Baltic Pipe kommet fra?

Det fremgår af Næstveds Klimaplan, at byrådet er i fuld gang med at kortlægge, hvordan naturgassen kan udfases, og hvordan alternativer kan implementeres. Så er det man tænker på byrådsmødet den 9. april 2019, og glæder sig over at byrådet er omstillingsparat. Affaldsforbrænding og fjernvarme bliver et centralt punkt i den fremtidige varmeplan. På landsplan er der debat om affaldsforbrænding, affaldssortering, CO2 aftryk og dimensioneringen af kapaciteten i landets forbrændingsanlæg. Denne problematik må vi have bedre belyst i kommunens klimaplan.

Derfor er det klogt og rigtigt, når byrådsmedlem Per Sørensen, den 9. januar 2020 i Sjællandske udtrykker håbet om, at der kommer en fornyet debat. Klimaplanen er til høring, og et vigtigt emne er afvejningen mellem central og decentral varmeforsyning. Emnet har stor relevans for kommunens borgere og erhvervsudviklingen.

Klimaplanen har også relevans for borgerne i Everdrup. Hvor meget overskudsvarme er der i den planlagte kompressorstation, kan den udnyttes til gavn for lokalsamfundet i form af varme til parcelhuse, til fremme af turismen, eller til et erhvervsprojekt ved sydmotorvejen? Måske kan der komme et præmieret EU-projekt ud af det. EU er som bekendt på flugt fra nye fossile projekter.

arrow Naboer til gasprojekt Baltic Pipe: Aktivisterne kommer alt for sent
05. januar 2020 kl. 18:46 Opdateret: kl. 18:46
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?