20. oktober 2020
Rune Kristensen er noget så sjælden som en konservativ, der er enig med SF. Pressefoto
Rune Kristensen er noget så sjælden som en konservativ, der er enig med SF. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: K enig med SF: Sæt folkeskolen fri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: K enig med SF: Sæt folkeskolen fri
Debat Næstved - 27. august 2020 kl. 16:15
Af Rune Kristensen (borgmesterkandidat, K), Ahornsvej 6, Næstved

Midt i skolernes sommerferie kom SF's gruppeformand Jacob Mark med et forslag om at sætte folkeskolen fri og give den de samme frihedsgrader, som privatskolerne har.

arrow Læs også: Ny nummer 1 hos Konservative går efter borgmesterposten

Jeg sidder selv i forældrerepræsentantskabet på Herlufsholm Skole og har længe haft denne holdning, og derfor må jeg - lidt overraskende måske - erklære mig 100 % enig med Jacob Mark, når han siger: »Det er en grundlæggende tro på, at skoler drives bedst af dem, der er i skolen. Lærerne, pædagogerne, lederne, forældrene og børnene. For børnene.«

Hvor er det rigtigt, og hvor er det vigtigt, at SF kaster sig ind i en kamp, som vi borgerlige har kæmpet længe. Jeg kender Jacob Mark og nyder at drikke en øl med ham, når lejligheden byder sig, men politisk enighed har der ikke været meget af. Det gør glæden dobbelt stor.

Som konservativ vil jeg en folkeskole, der har mere trivsel og højere faglighed og hvor vi har tillid til vores ansatte i den kommunale folkeskole. Det var også fagligheden, som mine partikollegaer i den konservative byrådsgruppe fremhævede som værende folkeskolens kerneopgave, da byrådet den 25. august behandlede kvalitetsrapporten for folkeskolerne 2019/2020.

Folkeskolen er, sammen med det sociale område, den vigtigste kerneopgave i kommunerne, og noget af det, som jeg selv brænder allermest for. Investering i uddannelse, er en investering i fremtiden.

Vi har endelig gjort op med det tidligere socialdemokratiske mantra om, at »hvad ikke alle kan lære, skal ingen lære«, og nu kan vi sætte folkeskolerne fri. Det er decentralisering og selvforvaltning, når det er bedst. Og det er rart, at jeg som konservativ nu har en allieret i SF.

arrow Ny borgmesterkandidat skal giftes på lørdag
10. august 2020 kl. 14:31 Opdateret: kl. 11:21
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?