26. august 2019
Thor Temte mener tangfjernelse er den forkerte prioritering. Foto: Kim Palm
Thor Temte mener tangfjernelse er den forkerte prioritering. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Jeg prioriterer velfærd over tang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Jeg prioriterer velfærd over tang
Debat Næstved - 24. juli 2018 kl. 20:14
Af Thor Temte (EL), byrådspolitiker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg har for et par dage sinde opholde mig på stranden ved Bisserup Strandhuse - en ganske udmærket strand - der har samme tangbræmme som den jeg kan konstatere findes på ved Lungshave.

arrow Læs også: Slut med at fjerne tang på strand i ferieby

I tangbræmme ved Bisserup Strandhuse vokser der nu Bynke, og bræmmen fungerer som en halv meter høj afskærmning af klinten mod Smålandshavet. et forhold som er ganske udmærket beskrevet af Eva Sara Rasmussen i Sjællandske forleden dag.

Tangen ud for Bisserup Strandhuse lugter ikke noget videre, og badegæsterne ser ikke ud til at være generet af bræmme, tværtimod de bruger den som læbælte.

Jeg mener ikke, at vi skal fjerne tangen ved Lungshave - den kan have en god funktion i forhold til kystbeskyttelsen - og har åbenbart ligget der længe - der vokser jo planter i den.

Hvis vi skal til at fjerne al tangen på strandene rundt om i kommunen, kommer vi til at få travlt, og det bliver en ganske bekostelig affære.

At vi vælger at fjerne tangen ved Vesterhave har en ganske anden væsentlig begrundelse, problemet er menneskeskabt - havnen har bygget molen.

Jeg vil til enhver tid vælge at prioritere kernevelfærden frem for en udnødvendig fjernesle af tangen på ved Lungshave. Nu er det imidlertid ikke kernevelfærden, der lider nød ved fjernelsen af tangen, men andre sager som Teknik og Miljøudvalget beskæftiger sig med - cykelstiernes asfaltbelægninger for eksempel.

arrow Politisk tangmøde i vandkanten
07. maj 2018 kl. 08:26 Opdateret: kl. 07:59
arrow Havn betaler for at fjerne stinkende bjerge af tang
29. april 2018 kl. 06:35 Opdateret: kl. 17:53
arrow Tangsuppe er en stinker-sag
19. marts 2018 kl. 13:38 Opdateret: kl. 11:37