20. oktober 2019
Kim Conrad Petersen ser gerne, at der ikke spares på konsulenterne i Næstved Kommune.
Kim Conrad Petersen ser gerne, at der ikke spares på konsulenterne i Næstved Kommune.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: I Næstved er de dygtige - så bevar konsulenterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: I Næstved er de dygtige - så bevar konsulenterne
Debat Næstved - 27. maj 2019 kl. 14:08
Af Kim Conrad Petersen, Formand for Fonden for Entreprenørskab Sjælland
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Næstved Kommune er der en effektiv og beundringsværdig brobygning mellem skole og erhvervsliv, som kommunen ikke må sætte over styr med de foreslåede besparelser på skolekonsulenterne.

arrow Læs også: Heftig debat i byrådet om fyringer af konsulenter

I Næstved Kommune har man en god tradition med entreprenørskabsundervisning - der er en skolekonsulent tilknyttet, som på fremragende vis har undervist lærerne, der så har været klædt væsentligt bedre på til undervisningen i entreprenørskab. Kurset afsluttes med en konkurrence. Jeg har selv været dommer ved disse lærerkurser, og det er en fest at se lærernes engagement. Lærere er meget iderige og innovative. Tænk, hvis alle elever forlod 9. eller 10. klasse med en viden, om at de er dygtige til at få ideer, at de kan gøre ideerne værdifulde for andre, og at de kan få ideerne op at flyve.

Det er dét, faget entreprenørskab handler om. Et fag, der har sine egne fagbeskrivelser og mål - men som ingen timer er tildelt, og som lærerne ikke er uddannet i. Entreprenørskabsundervisning skal i princippet ske i alle fag og på alle klassetrin - det er ikke en nem opgave for lærerne.

Når jeg taler med erhvervsfolk i Næstved Kommune, bakker de alle op om entreprenørskabsundervisningen. De samme erhvervsfolk stiller villigt op som dommere ved konkurrencer og er tydeligt imponerede over 6.-7. kl. elevers iderigdom og gå-på-mod.

Erhvervsfolkene giver også ofte gode råd til eleverne under ideudviklingsfasen. Denne brobygning er til stor glæde og inspiration for alle parter, og i Næstved Kommune er man blandt de allerbedste i hele landet til at gennemføre en god entreprenørskabsundervisning.

arrow Debat: Gør som Mette - spar på konsulenter
27. maj 2019 kl. 19:30 Opdateret: kl. 10:07
arrow Debat: Konsulenter skal ikke spares væk
23. maj 2019 kl. 20:54 Opdateret: kl. 12:59