5. august 2020
Det er borgerne, der skal betale, hvis havnen ikke er rentabel. Hvorfor er havnens forhold så lukket land for andre end medlemmer af byrådet?
Det er borgerne, der skal betale, hvis havnen ikke er rentabel. Hvorfor er havnens forhold så lukket land for andre end medlemmer af byrådet?
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Hvorfor er havnen på lukket dagsorden ?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Hvorfor er havnen på lukket dagsorden ?
Debat Næstved - 28. august 2018 kl. 11:15
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Keld Stelling
Krogagervej 20

arrow Læs også: Debat: Havnen - igen igen ...

Næstved

På Kommunens hjemmeside kan man læse, at Næstved Kommunes budget igen er til debat.

Det er mere end svært at forstå indholdet i det materiale med bilag, der lægges frem for Byrådet og de interesserede borgere. Hér er det ikke nok med arbejdersangbogen. Forklaringen på den forbedrede kommuneøkonomi skal søges i salmebogen: "Alle gode gaver de kommer ovenned", her forstået som ændrede regler i statslige overførsler, der gør skattestigninger unødvendige.

Det er godt med friske kontanter, når lyset over stadion bliver dyrere end forventet.

Der er brug for nye økonomiværktøjer, og en ny måde at kommunikere økonomi på, hvis man vil styrke den igangsatte borgerinddragelse om effektivitetsforbedringer. På Kommunens hjemmeside ses også, at Havnens ejerstrategi er på dagsorden. Men hvorfor skal den politiske proces, der skaber ejerstrategien, holdes hemmelig, og hvem er det, der beslutter den lukkede dagsorden omkring et så generelt og vigtigt emne? Her må vi helt tilbage til det gamle testamente for at finde trøst: "Herren er min hyrde, mig skal intet fattes".

Det er borgerne, der først og fremmest kan få gavn af en havneudflytning. Det er borgerne, der skal betale, hvis havnen ikke er rentabel, og som ejer den kommunale selvstyrehavn. Vi har som borgere en legitim interesse i at vide hvilke byrådsmedlemmer, der står for hvilke synspunkter og hvorfor. Hvis hemmeligholdelsen knytter sig til vurderinger omkring havnens egenkapital i en flyttesituation og økonomiske sammenhænge med kommunekassen, er sådanne tanker allerede tænkt.

arrow R: Havnen skal være en del af bymidten
31. august 2018 kl. 10:00 Opdateret: kl. 08:39
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?