6. august 2020
Byrådsmedlem Charlotte Roest (S) ville gerne have lidt flere kvinder blandt vinderne til  Mærk Næstved Sport Awards 2020. Foto: Jan Jensen
Byrådsmedlem Charlotte Roest (S) ville gerne have lidt flere kvinder blandt vinderne til Mærk Næstved Sport Awards 2020. Foto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Hvor blev kvinderne af til Sport Awards?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Hvor blev kvinderne af til Sport Awards?
Debat Næstved - 09. marts 2020 kl. 20:25
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Charlotte Roest (S), Næstved Byråd, Harevænget 79, Tappernøje

arrow Læs også: Store smil fra lokale sportsstjerner

Hvor er de kæmpende kvinder dog henne?

Forleden skrev jeg et læserbrev, foranlediget af den forestående Mærk Næstved Sport Awards 2020. De kæmpende kvinder var nemlig ikke at finde i Team Næstved Eliteidræts bestyrelse, bestyrelsen som skulle udvælge byens sportstalenter.

Kæmpende kvinder var heller ikke at finde i den, til lejligheden, særligt indhentede eksperthjælp. Summen blev til ti mænd i dommerpanelet, som skulle udvælge hvilke sportstalenter, der endeligt skulle hyldes og modtage alle Næstveds anerkendende sportspriser.

Pointen i læserbrevet viste sig som spået. Torsdag rullede den store Sport Awards så af stablen. Et bragende fantastisk show, og her et kæmpe tillykke til alle de dygtige sportstalenter - I er fantastiske for Næstved.

Som kvindelig tilskuer elsker jeg at hylde talentfulde forbilleder, der stolte træder frem på scenen. Men undrende står jeg her tilbage, for hvor var alle de dygtige piger og kvinder dog henne?

Bevares, medaljepigerne var yndige, og ok, der var lidt piger og kvinder blandt medaljemodtagerne, men der var ingen reel kvindekamp om scenegulvet: Musikken blev leveret 100 procent mænd. Og 90 procent af alle scenens talere og prisoverrækkelser blev leveret af mænd på rad og række. Imens regnede alle talentpriserne nedover sportsudøverne, 90 procent af priserne gik til drenge og mænd.

I Danmark tales så meget om ligeværd og ligeløn, men denne aften blev ca. en million talentudviklings-kroner uddelt til ni prisdeltagere, kun ca.7 procent gik til en ung kvinde, resterende gik til det mandlige køn.

Showet blev mest af alt en aften, hvor mændene hyldede sig selv og hinanden. Er kvinderne helt udkæmpet? Det er bestemt ikke det, jeg oplever. I Næstved har vi masser dygtige kvinder, også indenfor musik-, erhvervs-, idræts,- træner- og talentverdenen.

Hvorfor er kvinderne så ikke med her? Det vi vander, det gror. Det der sættes spotlight på, det »shiner«. Hvem er det Næstveds piger og kvinder skal spejle sig i? Husk, vi former selv verden...

arrow Alberte kan blive Årets Kammerat: - Man skal kunne have det sjovt
05. marts 2020 kl. 11:54 Opdateret: kl. 09:49
arrow Ny bestyrelse klar med én million til lokalsporten
20. februar 2020 kl. 18:07 Opdateret: kl. 13:23
arrow Sport Awards får 100 mestre frem i rampelyset
12. februar 2020 kl. 13:21 Opdateret: kl. 12:53
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?