19. september 2020
Ro på omkring havnen for erhvervslivets skyld, mener Torben Johansen, formand for Næstved Erhvervsforening. Foto: Anders Ole Olsen
Ro på omkring havnen for erhvervslivets skyld, mener Torben Johansen, formand for Næstved Erhvervsforening. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Hvad er de rigtige visioner for Næstved Havn?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Hvad er de rigtige visioner for Næstved Havn?
Debat Næstved - 28. juli 2020 kl. 16:16
Af Torben Johansen, formand Næstved Erhvervsforening
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Viceborgmester Klaus Eusebius Jakobsen undrer sig over mine holdninger til havnelukningen, og at jeg som formand ikke har større og frækkere visioner. Mine udtalelser til Sjællandske var først og fremmest en reaktion på meldingen fra borgmesteren om, at havnen skal lukkes. En melding, som kommer midt i en periode, hvor alle venter på de analyser og beregninger, som havnen skal komme med inden udgangen af året.

arrow Læs også: Debat: Næstved Erhvervshavn - igen

Læserbreve fra såvel havneformand Kristian Skov-Andersen og Klaus Eusebius Jakobsen, der begge er medlemmer af den såkaldte styregruppe, bekræfter jo også mangel på koordinering og visioner for havnen. Det er den zig-zag kurs, der skaber uro blandt de virksomheder, som bruger havnen. Derfor vil Næstved Erhvervsforening indbyde medlemmerne til en debat herom.

Når jeg så lufter min private holdning om at fastholde den nuværende havn som erhvervshavn, så er det fordi udflytningen er skudt i sænk. Med al respekt - når en borgmester melder så klart ud, så skal der meget til for at vende beslutningen - og en ny havn med en borgmester som modstander er lidt utopi. Så derfor trækker jeg det næste kort til gavn for erhvervslivet, nemlig at vi foreløbig fastholder havnen. Personligt så jeg gerne en ny havn på nordvestsiden af kanalen med direkte adgang til omfartsvejen. Jeg har også tidligere foreslået en lufthavn på nordvestsiden af byen med direkte tilgang til motorvejen mellem Rønnede og Slagelse med mulighed for droner og mindre fly.

Hvad der ellers kan udvikles på Næstved Havn og Maglemølle kan kun fantasien begrænse, men uden et erhvervsliv, der skaber arbejdspladser og økonomi til vores i forvejen pressede by - ja så er der ingen til at betale. Lad os fortsætte med de mange gode ideer, men gør arbejdet ordentligt og lad være at skabe konstant usikkerhed for erhvervslivet og andre aktører, der allerede er eller bliver berørt af de spekulationer, der meldes ud.

arrow Borgmester: Jeg lukker ikke havnen i morgen
28. juli 2020 kl. 21:55 Opdateret: kl. 13:18
arrow Havneformand: Borgmesteren har forlænget havnens levetid
28. juli 2020 kl. 14:10 Opdateret: kl. 09:24
arrow Havnen river ned og bygger nyt
28. juli 2020 kl. 09:21 Opdateret: kl. 09:05
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?