18. juli 2019
Debatten om, hvorvidt der fortsat skal spilles fodbold på Herlufsholm Stadion fortsætter. Arkivfoto: Ole Hansen
Debatten om, hvorvidt der fortsat skal spilles fodbold på Herlufsholm Stadion fortsætter. Arkivfoto: Ole Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Herlufsholm Stadion og proces omkring nyt anlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Herlufsholm Stadion og proces omkring nyt anlæg
Debat Næstved - 17. februar 2019 kl. 12:01
Af Henrik Hald, Hvidtjørnevej 1, Næstved
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

HG's hovedafdeling startede på projektet i 2012, og daværende bestyrelsen for HG Fodbold har været i en vanskelig position. Med 'pistolen' for tindingen, fik de valget mellem at få en kunststofgræsbane som led i et Bold og Bevægelsesprojekt med tilskud fra Næstved Kommune og Lokale og Anlægsfonden, eller vente i flere år på, at det blev HG's tur til at få en kunststofgræsbane blandt klubberne i Næstved kommune.

arrow Læs også: Debat: Trist at se stadion blive ødelagt

Kunststofgræsbanen blev valgt, for at løse det meget store behov for ekstra banetid til fodboldspillerne. Kunststofgræsbanen blev officielt indviet i august 2015, og HG fodbold har været utroligt glade for banen, der flittigt bliver benyttet.

I 2016 gjorde HG fodbold indsigelser mod beslutningen med forslag om at Bold og Bevægelses anlægget burde ligge et andet sted og ikke på opvisningsbanen.

Gentagne gange er HG Fodbold blevet afvist med beskeden om, at det var for sent at ændre noget, alt var besluttet og Næstved Kommune og Lokal- og Anlægsfonden ville ikke give tilskud til projektet, hvis det ikke blev placeret på stadion. Man oplyste også at finansieringen var fuldt på plads.

Efter høring i Næstved Kommune og i Lokale og Anlægsfonden viser det sig, at der ikke var stillet noget ultimativt krav om, at Bold- og Bevægelses projektet skulle placeres på HG Stadion, og Lokal- og Anlægsfonden meddelte også, at de endnu ikke havde bevilliget nogen penge til projektet. De har givet betinget tilsagn om 2,2 millioner, men de skal se det færdige projekt og finansieringsforslag, inden de giver endelig tilsagn.

Ud af de 10 underafdelinger i HG er det primært atletikafdelingen med 30/40 medlemmer får fordele af Bold og Bevægelses anlægget. De øvrige afdelinger, på nær fritidsklubben har ikke umiddelbart nogen interesse i Bold- og Bevægelses anlægget. Den store taber i spillet er HG Fodbold med ca. 750 medlemmer, som vil miste deres største aktiv, nemlig stadion.

HG Fodbold bliver beskyldt for ikke at have visioner med hensyn til HG. Det mener jeg ikke er korrekt. HG Fodbold har forelagt en alternativ placering af Bold- og Bevægelses anlægget, som primært vil give fordele til de ca. 120 medlemmer i fritidsklubben, og samtidig kan de enkelte elementer i Bold og Bevægelses projektet fornuftigt knyttes til fodsporet, som offentlige tilgængelige.

Man kan forundret spørge sig selv og andre om motiverne og det fornuftige i at bygge et offentlig tilgængeligt Bold- og Bevægelses anlæg på Herlufsholm fodboldstadion, som er privat og medlemsejet, i stedet for at bruge stadion til fodbold og atletik, som det er bygget til, og som har glædet tusindvis af boldglade fodboldspillere og atletikudøvere.

Dårlig kommunikation er årsagen til den opstået splid i HG - det er vel ikke medlemmernes skyld?

arrow Debat: Undskyld, jeg hørte ikke efter i timen
28. januar 2019 kl. 10:41 Opdateret: kl. 10:24
arrow Fodboldafdeling opgiver kamp mod legeplads
28. januar 2019 kl. 07:56 Opdateret: kl. 19:44
arrow Her er HG's nye motionslegeplads
19. december 2018 kl. 16:55 Opdateret: kl. 08:56