19. september 2020
Formand for Næstved Havn, Kristian Skov-Andersen, vil have mere tid til at granske, om havnen skal lukkes.
Formand for Næstved Havn, Kristian Skov-Andersen, vil have mere tid til at granske, om havnen skal lukkes.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Havneuro i den meget lunkne sommertid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Havneuro i den meget lunkne sommertid
Debat Næstved - 23. juli 2020 kl. 09:11
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Kristian Skov-Andersen (V)
byrådsmedlem

arrow Læs også: Havnen fortsætter udbygning trods planer om lukning

Formand for Næstved Havn
Agertoften 33

Næstved
Som havneformand kommer jeg naturligvis ikke til at foreslå at bygge ny havn, med mindre der foreligger en god og troværdig plan for finansiering og fremtidig økonomisk bæredygtighed. Såvel lukning som ny havn er meget store beslutninger, som fortjener mere eftertanke end en mavefornemmelse midt i sommerferien.

Byudvikling sker i ganske mange havne og er normalt en god forretning for en havneby. Men netop i Næstved er projektet langt fra en pengemaskine. Det koster angiveligt væsentligt mere at klargøre arealerne til salg, end de kan indbringe. Dette hul i budgettet er en tungtvejende grund til ønsket om at lukke havnen. For så kan byudviklingen betales med penge fra havnekassen. Mon hver en sten er vendt i det projekt? Havnen kan dermed risikere at blive lukket af en årsag, som ikke har med havnen at gøre. Havnen er i fremgang, og havnefronten ændres markant efter sommerferien som følge af allerede aftalt nedrivning og opførsel af nye anlæg. En ny havn kunne desuden være ny base for Reiling, når pladsen på Maglemølle en dag bliver for trang.

Borgmesteren påpeger ofte, at vi politikere skal omgås forvaltningen ordentligt og respektfuldt. I dette tilfælde har havnekontoret af byrådet fået frist frem mod årets slutning til en meget stor opgave med beslutningsgrundlag. Efter min opfattelse fortjente havnens medarbejdere og kunder både respekt for opgaven og fritagelse for den uro om job og tilhørsforhold, som nu er skabt i utide. De første investeringsplaner er allerede sat på hold.

Mon ikke vi kan slå fast at borgmesterens havnemelding kun er dukket op, fordi der efterhånden er kort tid til næste valg. Havnens fremtid er i spil, og en beslutning skal være velovervejet.

arrow Debat: Hvad skal der ske med erhvervshavnen?
26. juli 2020 kl. 16:21 Opdateret: kl. 09:51
arrow Debat: Havnelukning og borgmesteren
19. juli 2020 kl. 20:01 Opdateret: kl. 13:16
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?