28. februar 2020
Græshoppebroen er et ikon for Karrebæksminde. Den er kulturbærende for kanalen og byen, og er med til identificere vort område, skriver Gert Vestergård blandt andet i sit læserbrev. Her er et billede fra det traditionsrige rallotorræs.
Græshoppebroen er et ikon for Karrebæksminde. Den er kulturbærende for kanalen og byen, og er med til identificere vort område, skriver Gert Vestergård blandt andet i sit læserbrev. Her er et billede fra det traditionsrige rallotorræs.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Havnen og græshoppebroen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Havnen og græshoppebroen
Debat Næstved - 04. maj 2019 kl. 10:45
Af Gert Vestergård, Fjordlodden 6, Karrebæksminde
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I spørgsmålet om, hvorvidt Karrebæksmindebroen skal renoveres eller udskiftes, er det vigtig, at I politikere har en langsigtet plan, der omfatter alle aspekter, erhvervsmæssige såvel som kulturelle.

arrow Læs også: Debat: Hvad med en bagvej til Enø

Hvis man ønsker at bygge en ny bro begrundet med, at den gamle er for smal, så bør det overvejes, hvor længe der går før en ny bro bliver »overhalet af udviklingen«. Græshoppebroen er et ikon for Karrebæksminde. Den er kulturbærende for kanalen og byen, og er med til identificere vort område. Derfor bør man gøre alt for at bevare broen. Broklappens nittede gitterkonstruktion er unik og historisk og er nok det eneste, der ikke umiddelbart er fornybar. Når COWI i deres rapport skriver, at broen kan holde 25 år efter en renovering, så er det en levetid de eller kommunen har besluttet sig for. Den kan naturligvis også holde længere, hvis man beslutter sig for det - alt afhænger af vedligehold.

Både EU og Folketing støtter en udviklingen mod mere godstrafik på skibe, bl.a. fordi skibe kan transportere tungt gods langt mere klimaforsvarligt end via vejtransport. Derfor bør man se på alternative fremtidssikre løsninger - bl.a. muligheden for at flytte havnen til Stignæs.

Stigsnæs Havn er fremtidssikret pga. sin store besejlingsdybde, der er gode vejforbindelser, og i fremtiden vil en ny Sjællandsk tværgående vej yderligere forbedre trafikforholdene. Et samarbejde med Slagelse Kommune kunne være en fremtidig løsning til fælles havnedrift.

arrow Græshoppebroen bliver lappet sammen i 2021
29. maj 2019 kl. 10:39 Opdateret: kl. 08:46
arrow Debat: Bevar broen - så går lommesmerterne over
20. maj 2019 kl. 18:30 Opdateret: kl. 10:45
arrow V og DF bremser brorenovering
02. maj 2019 kl. 07:55 Opdateret: kl. 16:13