27. maj 2020
Jobcenter Næstved blev i december sidste år ramt af store besparelser, da byrådet besluttede at investere mere i skolerne. Foto: Robert Andersen
Jobcenter Næstved blev i december sidste år ramt af store besparelser, da byrådet besluttede at investere mere i skolerne. Foto: Robert Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Har byrådet en vision for beskæftigelsesområdet?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Har byrådet en vision for beskæftigelsesområdet?
Debat Næstved - 15. januar 2020 kl. 20:07
Af Nick Rehmeier Jensen Medlem Radikale Venstre, Hindholmparken 48, Fuglebjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Har Byrådet overhovedet en vision for beskæftigelsesområdet - eller er målet kun hurtige og kortsigtede besparelser?

arrow Læs også: Fyringer: 20 medarbejderes løn skal gå til skole- og børneområdet

I starten af december sidste år fik min svigermor en sørgelig besked. Sammen med en stribe andre medarbejder var hun udset til fyring grundet millionbesparelsen på arbejdsmarkedsområdet i Næstved kommune. Min svigermor er ansat i fleksjob som husassistent i Rådmandshaven og kan arbejde 3-4 timer ugentligt. Som ledig fleksjobber kan min svigermor se frem til at skulle tilbage til en ineffektiv aktivering, en væsentlig lavere ydelse fra hun fylder 63 (9000 kr. mindre pr. mdr.) - frem til hun kan gå på pension i 2024.

Det er ikke nemt at finde et nyt fleksjob på 3-4 timer ugentligt, når man er en moden kvinde oppe i tresserne. Med den enorme millionbesparelse på arbejdsmarkedsområdet kommer min svigermor til at dele skæbne med mange andre borgere i Næstved Kommune. Besparelserne kommer til at betyde en reduceret aktiveringsindsats til fordel for en øget brug af virksomhedspraktikkerne.

Dette betyder i praksis, at der vil være færre tilbud til de borgere, som har det sværest af fysiske eller psykiske årsager, og som har brug for den forsigtige og støttede indsats for at blive klar til arbejdsmarkedet.

Det er min personlige holdning, at virksomhedspraktikkerne kan være gode - især hvis der er job i den anden ende. Det er bare ikke alle borgere, der er klar til den virksomhedsrettede indsats. Besparelserne betyder desuden, at man vil tildele færre førtidspensioner.

Det er min klare personlige holdning, at det ikke bør være økonomien, men borgerens tilstand, der afgør, om man kan få tilkendt førtidspension eller ej. Det er tid til, at vi tør sætte borgeren i centrum og definerer visioner og politik efter hvad der skaber værdi for kommunens borgere.

Vi kommer ikke til at spare penge, på længere sigt, ved at holde borgerne fast i systemet, hvilket vil være resultatet af det »quick-fix« arbejdsmarkedsudvalget og byrådet har fået med god hjælp fra en flok dyre konsulenter.

arrow Besparelser på jobcenter: Minister kræver orientering
30. november 2019 kl. 04:10 Opdateret: kl. 17:27
arrow Fyringsrunde på jobcenteret: Nu rammer millionbesparelser
15. november 2019 kl. 06:51 Opdateret: kl. 21:30
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?