25. september 2020
Michael Brauner Clausen støtter Johnny Vallentin, Skrammel og Gode sager i hans kamp mod Vejdirektoratet. Foto: Kim Palm
Michael Brauner Clausen støtter Johnny Vallentin, Skrammel og Gode sager i hans kamp mod Vejdirektoratet. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Gårdbutik udsat for skrivebordskrig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Gårdbutik udsat for skrivebordskrig
Debat Næstved - 03. december 2019 kl. 07:33
Af Michael Brauner Clausen, Smallegade 10, Fodby

Man bliver arg, når man læser om Vejdirektoratets politianmeldelse af Johnny Vallentin, Skrammel og Gode Sager, for hans skilt »Genbrugs og Gårdbutik« med påstand om dagbøder à 5000 kroner

arrow Læs også: Skilteskov bliver fjernet efter retssag

Skiltet står på privat grund, langs hækken mod Fodsporet og ikke ''midt i åbent land''. Det er pænt og tydeligt udformet og står diskret tilbagetrukket på langs af køreretningen på Slagelsevej, så det kan læses ud af øjenkrogen uden at stjæle fokus fra trafikken - i modsætning til visse skilte, som både skæmmer og tager pludselig opmærksomhed pga. ubehjælpsom håndskrift og placering direkte ved vejkanten.

Derfor er den trafikale effekt jo heller ikke anderledes end et skilt med f.eks. »Sørensens Autoværksted« malet på en mur langs en landevej, og den skæmmende effekt er langt mindre end de private (forfaldne) ejendomme og menagerier med bilvrag og skrammel, som henstår meget synligt fra offentlig vej, og som det offentlige åbenbart ikke magter at gøre noget ved.

Naturbeskyttelseslovens § 21 har i øvrigt følgende undtagelse i stk. 2-1 »Virksomhedsreklamer, som opsættes i umiddelbar tilknytning til virksomheden, når de ikke virker dominerende i landskabet«, og den må absolut være gældende her.

Små virksomheder som denne gårdbutik er af stor værdi i lokalområderne, og deres ret til at tiltrække mersalg bør ikke udsættes for skrivebordskrig fra styrelser og direktorater, når skiltning foregår på æstetisk vis direkte ved ejendommen. Der må åbnes mulighed for større individuel bedømmelse.

Når vi er ved Vejdirektoratet, kan man ikke dy sig for at påpege Vejdirektoratets manglende indsamling af skæmmende affald, også i umiddelbar nærhed af den pågældende lokalitet, f.eks. i rundkørslen Ring Nord/Slagelsevej.

Har debatten om sexisme taget overhånd?