6. juli 2020
Susanne Iversen mener, at for mange udnytter Fruens Plantage, når de kører på mountain bike. Foto: Ida Steenfeldt Andersen
Susanne Iversen mener, at for mange udnytter Fruens Plantage, når de kører på mountain bike. Foto: Ida Steenfeldt Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Fruens Plantage - En skov - Vores natur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Fruens Plantage - En skov - Vores natur
Debat Næstved - 29. maj 2020 kl. 14:24
Af Susanne Iversen, Daddelvej 21, Næstved
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Næstved kommune købte Fruens Plantage i 1994. Fremsynede naturfredningsfolk og lodsejere indgik forlig og fik skoven fredet i 1940. Det er i den gamle bynære skov lokalbefolkningen i dag stadig kan finde oplevelser, ro og sansning. Den sammenhængende natur, som er så vigtig for dyr og planteliv, hvor de uforstyrret kan leve, er under pres og områderne bliver mindre og mindre.

arrow Læs også: Brugere af Fruens Plantage er uenige og kalder på kommunen

Der er sket en skævvridning af områderne i skoven »pladserne er optaget af mountain bike-baner, som er overrepræsenteret i det meste af skoven«. 365 dage om året må der cykles hele døgnet og om natten foregår det med kraftige lygter uden hensyn til fuglenes yngletid - det stresser, forstyrrer og fordriver dyr og planteliv.

Mountain bike-banerne i skoven ligger på top 10-listen og de er eftertragtede på grund af skovens sværhedsgrader og store højdeforskelle skabt af istiden. Områderne slides, når ruterne gennemkøres igen og igen - og det er i en fredet skov.

Vi skal alle være med til at bevare skoven, biodiversiteten (arternes forskellighed) og dyrene. Uden bliver verden et fattigere sted at leve i. Forestil dig, at musik, litteratur og kunst forsvandt på en nat - hvem har lyst at bo i den verden.

Vi mister arter i et tempo, der er langt højere en hidtil set, udvisker geologiske kulturskatte der er karakteristiske for skoven formet af istiden. Lad os stadig se bier med pollenbukser dykke ned i den næste blomst.

Lokalbefolkningen skal kunne udforske sin nysgerrighed i andre områder end hovedvejen i skoven. Kom op i højderne, opleve højden, gå til jagthytten, hvor der er udsigt til Karrebæk Fjord.

arrow Debat: Fruens Plantage - det er en naturskov
13. februar 2020 kl. 20:32 Opdateret: kl. 12:56
arrow Debat: Ønsker alle god tur i Fruens Plantage
01. februar 2020 kl. 11:44 Opdateret: kl. 11:37
arrow MTB-klub: Piratspor skal dækkes til med træstammer
10. januar 2020 kl. 19:16 Opdateret: kl. 09:35
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?