4. august 2020
Billederne er taget en ganske almindelig skoledag klokken 10 om formiddagen. Her ses de blokerede afsætningspladser på Herlufsholmvej foran Lille Næstved Skole. Fotos: Jens Hansen
Billederne er taget en ganske almindelig skoledag klokken 10 om formiddagen. Her ses de blokerede afsætningspladser på Herlufsholmvej foran Lille Næstved Skole. Fotos: Jens Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Forsøger med et godt forslag på skolevej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Forsøger med et godt forslag på skolevej
Debat Næstved - 25. juni 2020 kl. 18:50
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Jens Hansen, Herlufsvej 7, Næstved

arrow Læs også: Udvalg har talt: Skolevej forbliver ensrettet - men kun om morgenen

Børnenes skolevej skal være sikker. Også til Lille Næstved Skole. Det er et stort ønske fra skolens ledelse. Og mindst lige så stort ønske fra os, der bor bag ved og omkring skolen.

Derfor gentages mit forslag til skolens ledelse hermed: I bedes sikre, at de afsætningspladser, der tidligere blev etableret på Herlufsholmvej ind imod og umiddelbart foran skolens indgang kan anvendes til sikker afsætning og afhentning af børnene. Det er uden for kørebanen, det er sikkert.

I stedet for at indsnævre vejens vestre side endnu mere med diverse forhindringer. Og dermed presse alle yderligere over mod afsætningspladserne. Afsætningspladser der, det meste af dagen er optaget af parkerede biler. Og hvem er afsætningspladserne så optaget af, specielt alle pladser lige foran skoledøren? - af skolens eget personale!

Så, hvis ønsket om at sikre smidig og sikker af- og påstigning skal virke troværdigt, er opgaven enkel. Skolens ledelse skal bare sikre, at skolens personale anvender Lille Næstved Skoles p-pladser, der ligger kun 31 sekunders rask gang fra skolens indgang. En lille gåtur for børnenes sikkerhed. På den p-plads er altid mange fri pladser. I øvrigt en p-plads, der ifølge skolen var nødvendigt og, da den skulle etableres, gav en del debat. Et grønt område skulle ryddes, og den blev Næstveds dyreste, per anlagt p-plads.

Dette forslag er enkelt, fornuftigt, sikkert og der spares en masse kroner til diverse forhindringer.

arrow Skoletrafik er helt ude af kontrol
12. december 2014 kl. 09:00 Opdateret: kl. 06:47
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?