23. oktober 2021
Borgmesterkandidat for de Konservative, Rune Kristensen, kommer med svar til Jens-Erik Petersen og Lars Refsgaard vedrørende gratis lokaler til Næstved Kommunes foreninger.
Borgmesterkandidat for de Konservative, Rune Kristensen, kommer med svar til Jens-Erik Petersen og Lars Refsgaard vedrørende gratis lokaler til Næstved Kommunes foreninger.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Fokus på familier og frivillige fællesskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Fokus på familier og frivillige fællesskaber
Debat Næstved - 13. april 2021 kl. 18:22
Af Rune Kristensen, borgmesterkandidat, Det Konservative Folkeparti, Ahornvej 6, Næstved

Oven på en enormt positiv modtagelse af det konservative forslag vedrørende gratis lokaler til Næstved Kommunes foreninger fra både foreningsliv og de øvrige politiske partier, bemærkede jeg to indlæg i Sjællandske den 9. april, som jeg gerne vil besvare. Begge omhandler risikoen for overbookning.

arrow Læs også: Debat: Har Socialdemokratiet helt mistet de lokale ambitioner?

Jens-Erik Petersen beskriver fint de gældende regler, men har ikke taget med, at foreningerne allerede i dag skal betale fuld pris, hvis de ikke benytter de bookede baner eller lokaler. Dette kunne man sagtens fortsætte med, og på den måde undgå, at foreningerne bare booker løs uden at benytte faciliteterne. Det kan jeg i øvrigt ikke forestille mig, bliver tilfældet. Her har jeg tillid til vores foreningsliv.

Bedre vilkår

Samme svar til Lars Refsgaard (LR) fra Socialdemokratiet, der også bekymrer sig om prioriteringen af kommunens midler. Her vil jeg blot igen påpege, at vores kommune ligger næstnederst i hele Danmark i forhold til rammer og vilkår for idrætslivet ifølge Danmarks Idrætsforbund. Det er ikke godt nok. Foreningerne gør en kæmpe forskel, og derfor skal de have bedre vilkår. Jeg mener godt, at vi kan finde de syv millioner ud af et budget på 6.000 millioner. Det kan man jo i så mange andre kommuner, som prioriterer idræts- og foreningslivet.

LR efterspørger også en rød tråd i mine holdninger. Den røde tråd - eller grønne linje, om man vil - tager udgangspunkt i konservatismen. Hvor liberalisterne primært har fokus på individet og socialisterne primært har fokus på staten, så har vi konservative primært fokus på samfundet. Det handler om familierne og de frivillige fællesskaber. Både når vi vil sænke skatten, tiltrække flere arbejdspladser, styrke folkeskolen og daginstitutionerne, passe bedre på miljøet, hjælpe vores syge og svage, og altså understøtte de lokale frivillige fællesskaber.

arrow Debat: Op på hesten igen, Rune
20. april 2021 kl. 20:00 Opdateret: kl. 11:40
arrow Debat: Fokus på folket
15. april 2021 kl. 09:36 Opdateret: kl. 15:53
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?