16. september 2021
Dorthe Eggertsen og Rasmus Kajhøj håber at få nogle klare svar fra borgmester Carsten Rasmussen.Foto: Thomas Olsen
Dorthe Eggertsen og Rasmus Kajhøj håber at få nogle klare svar fra borgmester Carsten Rasmussen.Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Fire skarpe til borgmesteren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Fire skarpe til borgmesteren
Debat Næstved - 29. april 2021 kl. 16:54
Af Dorthe Eggertsen og Rasmus Kajhøj, Ladby Longvej 25, Næstved

Til Carsten Rasmussen og den socialdemokratiske gruppe i Næstveds byråd.

I forbindelse med den meget triste situation med hjemsendelse af syriske flygtninge, vi står i lige nu, har vi som Næstvedborgere brug for at få svar på nogle spørgsmål fra jer.

1. De flygtninge som i øjeblikket står til at skulle sendes hjem til Syrien, vil blive placeret i et udrejsecenter, hvis de ikke rejser hjem til et regime, som vi hverken kan anerkende eller samarbejde med. Støtter i den strategi og vil være med til at sende Næstvedborgere til sådanne centre ?

2. De danske myndigheder ignorerer rapporter og vidnesbyrd fra talrige NGO'er og handler direkte i modstrid med anbefalinger fra UNHCR, Amnesty International og Dansk Flygtningehjælp som det eneste land i Europa. Støtter i op om den strategi ?

3. I Næstved har man meget fokus på øget bosætning, og det er lykkes rigtig godt. Nogle af kommunens nye borgere er syriske flygtninge. Det er mennesker, der bor i vores kommune, som møder i skole, i praktik og på arbejde hver dag, og som kæmper for at leve op til de krav, som vi stiller til dem.

Det er vores naboer, vores børns klassekammerater og vores venner. Betragter i det, ligesom vi gør, som et kæmpe tab af gode næstvedborgere, når disse sendes bort ?

4. I Næstved har man stort fokus på FN's verdensmål. Mål nr. 5 lyder: Ligestilling mellem kønnene.

De nuværende regler gør, at unge kvindelige flygtninge er langt værre stillet end deres brødre, i forhold til såvel ophold som muligheden for uddannelse.

Mål nr. 10 lyder: Ulighed. Herunder at mindske uligheden i og mellem landene.

Lige nu vil man i Danmark ikke tage ansvaret for de mange flygtninge, der stuves sammen i andre lande uden for vores grænser.

Kan I se dette harmonere med jeres fremtidsvisioner for Næstved, Danmark og verden?

Vi håber meget, at I vil tage jer tid til at give os et svar, så vi som borgere og vælgere ved, hvor I står, når vi skal sætte vores kryds næste gang.

Synes du, at kommunen er der for dig?