17. maj 2021
Lokalrådet opfordrer til, at beboerne i området venter med at investere i individuelle varmepumper, før Lokalrådet er kommet længere med de indledende undersøgelser i forhold til en fælles varmeforsyning.
Lokalrådet opfordrer til, at beboerne i området venter med at investere i individuelle varmepumper, før Lokalrådet er kommet længere med de indledende undersøgelser i forhold til en fælles varmeforsyning.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Fælles varmeforsyning?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Fælles varmeforsyning?
Debat Næstved - 16. april 2021 kl. 13:16
Af Lokalråd Karrebæksminde

I flere mindre byer/byområder i Næstved Kommune, der er opvarmet med naturgas, skal der snarest, på grund af loven om 70 procent reduktion af CO2, tages stilling til, hvilken opvarmning man ønsker i fremtiden.

arrow Læs også: Populært kræmmermarked genåbner for fuld styrke

Det nemme og umiddelbare valg vil være at anskaffe en individuel luft/vand-varmepumpe. Prisen for denne løsning er typisk mere end 100.000 kroner.

Er boligen fra 80'erne eller før, vil varmepumpen typisk have problemer med at levere den krævede temperatur, hvis der ikke samtidig investeres yderligere i isolering og radiatorer.

En mere forbrugerøkonomisk løsning

En løsning med fælles varmeforsyning af helårsboliger er en potentiel mere forbrugerøkonomisk løsning. Lokalråd Karrebæksminde vil derfor undersøge muligheden for lokal fjernvarmeforsyning af Karrebæk og Karrebæksminde baseret på varmepumpeteknologi.

Der ønskes en langsigtet løsning med bedst mulig økonomi for den enkelte husstand der er baseret på kendt teknologi. Lokalrådet har bedt Rådgiverfirmaet Rambøll om en screening med henblik på at undersøge muligheden for at etablere grøn fjernvarme. Konklusionen af screeningen er, at lokal grøn fjernvarme i Karrebæk/Karrebæksmine er en god løsning, såfremt der er en stor tilslutningsprocent. Jo flere tilsluttede jo bedre økonomi.

Borgermøder

Lokalrådet opfordrer derfor til, at beboerne i området venter med at investere i individuelle varmepumper, før Lokalrådet er kommet længere med de indledende undersøgelser.

Lokalrådet vil afhængig af corona-situationen invitere til borgermøder for at debattere og lodde stemningen for fælles varmeforsyning. Ved borgermøderne vil der være repræsentanter fra rådgivere og andre med viden på området.

Herefter skal løsningen undersøges yderligere ved udarbejdelse af et projektforslag, der går dybere med hensyn til bruger- og selskabsøkonomi.

Lokalrådet håber desuden, at andre mindre byer i Næstved Kommunen kan drage fordel af vores forarbejde og sætte focus på den grønne omstilling i forbindelse med naturgassens udfasning.

arrow Skib på grund ved Rotteøen: Nu er sejlrenden gravet fri
18. april 2021 kl. 05:43 Opdateret: kl. 15:15
arrow Gourmetrestaurant vil lave street food på stejlepladsen
31. marts 2021 kl. 21:24 Opdateret: kl. 13:47
arrow Se billeder: Nu er campingsæsonen skudt i gang
29. marts 2021 kl. 14:00 Opdateret: kl. 12:12
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?