7. august 2020
Næstved Sejlklub blev etableret i 1998.
Næstved Sejlklub blev etableret i 1998.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Er sejlklubben truet af lukning?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Er sejlklubben truet af lukning?
Debat Næstved - 17. juni 2020 kl. 17:53
Af Lars Jensen, Katholmvej 20, Næstved
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For enden af Kanalvej ligger Pouls Vig og Kanalhavnen. Er Kanalhavnen lukningstruet på grund af Næstved Havns tiltag om etablering af en industrihavn på Ydernæs? Det håber jeg ikke.

arrow Læs også: Sejler kæmper fortsat for svingende bro

Området ved havnen på Ydernæs er en naturperle med liv for mange dyr og fugle, samt vild natur. Mange mennesker nyder at bevæge sig i området med de gode oplevelser naturen giver.

År tilbage var der tanker og planer om at Ydernæs skulle udlægges til rekreativt område med natur og fritidsaktiviteter.

Pouls Vig blev opført i 1985 og den kommunale sejlskole blev også oprettet. Sejlskolen betjener folkeskolerne og tilbud til klasser om sejl- og naturoplevelser. Cirka 300 elever om året får denne oplevelse. I runde tal har flere end 10.000 børn benyttet området.

I 1998 blev Næstved Sejlklub Kanalhavnen etableret. Sejlklubben lå oprindelig længere ind i kanalen, hvor Nolds Havn nu ligger. Flytningen var nødvendig på grund af Svingbroen over kanalen, som ikke har gennemsejling for skibe med mast. Kanalhavnen er en fungerende sejlklub med faciliteter for hele sejlklubbens medlemmer, vinterplads og en stor kran til søsætning og optagning af skibe, samt påsætning af master. Kanalhavnen har plads til omkring 75 både og alle pladser er stort set udlejet. Medlemmerne har været de lidt ældre, men nu er et generationsskifte i gang, hvor der kommer unge til med børn, der giver nyt liv.

Hvis Næstved Havn agter at etablere en ny industrihavn på Ydernæs, kan det betyde, at Kanalhavnen og ungdomsafdelingen skal flyttes. Men hvortil?

Da jeg er bruger af Kanalhavnen, håber jeg, at der kan findes en løsning, der ikke ødelægger Ydernæs' natur, nedlæggelse af Kanalhavnen og de aktiviteter, der foregår på området.

arrow Svingbroen åbnet for gæstesejlere
01. april 2017 kl. 14:19 Opdateret: kl. 13:50
arrow Lystbåde må ikke ligge i havn
25. januar 2017 kl. 08:29 Opdateret: kl. 16:26
arrow Kæmper for at Svingbroen skal svinge
04. november 2015 kl. 05:43 Opdateret: kl. 17:11
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?