4. august 2020
Morten Thorving mener, at man skal besøge Zoopark og danne sig sin egen mening.  Privatfoto
Morten Thorving mener, at man skal besøge Zoopark og danne sig sin egen mening. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Er Zoopark suspekt?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Er Zoopark suspekt?
Debat Næstved - 18. juni 2020 kl. 11:51
Af Morten Thorving, Ringstedgade 91B, Næstved
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Corona-krisen har været en hård tid for rigtig mange indenfor oplevelsesøkonomien. Mange mindre dyreparker - og selv Københavns Zoo - var i medierne for at klage deres nød og bad folk donere penge til at holde liv i dyrene. Det må Københavns Zoo gerne. De har nemlig fast tilladelse til at lave indsamlinger hos Indsamlingsnævnet. Andre dyreparker, for eksempel Odsherred Zoo fik lavet et indslag i TV Øst, hvor de også klagede deres nød.

arrow Læs også: Nu må Zoopark lovligt samle ind

De startede en indsamling, og mange andre mindre zoologiske haver fulgte efter. Jeg har dig gennemgået listen fra godkendte indsamlinger på Indsamlingsnævnets hjemmeside, og har kun kunnet finde en tilladelse til Københavns Zoo. Så er de andre parkers indsamlinger mon også ulovlige? Da de andre parker samlede penge ind, var der mange følgere, der på Zooparks facebookside bad om at få et nummer de kunne donere penge på. I tråden kan man læse at Zoopark arbejder på at få et Mobile Pay-nummer og en særlig konto, for at det hele kan gå ordentligt til. Spoocky Lambert udtaler til Sjællandske, at han har kontaktet Indsamlingsnævnet, som forklarede at der ikke var nogen grund til at ansøge. At det så bliver gjort offentligt på facebook er så åbenbart ulovligt. Men han må have handlet i god tro. Det er faldet Berith Nielsen for brystet, og hun føler åbenbart anledning til at sende en politianmeldelse for, som hun siger: »...Der er tidligere foregået en masse ting derude, og det hele virker bare så suspekt.« Efter en længere svada om hvad Berith Nielsen kunne forestille sig at Zoopark ville bruge pengene på, hvis de ikke skal aflægge et regnskab til Indsamlingsnævnet, kan Sjællandske ikke nære sig for at bringe den sædvanlige 1halvanden spalte med rædselshistorier fra parkens spæde start tilbage i 2007.

Jeg vil gerne her en gang for alle berolige Berith Nielsen og andre, som må være bekymrede for hvad der sker i Zoopark. Parken er den mest gennemkontrollerede dyrepark, hvor der indenfor de seneste år ikke har været ét eneste kritisabelt punkt, når Fødevarestyrelsen har været på kontrolbesøg.

Myndighederne er ellers ofte på kontrolbesøg, fordi der på månedsbais kommer anmeldelser om alt muligt. Typisk fra folk, der ligesom Berith Nielsen tror der foregår noget suspekt, fordi de kun har deres viden om parken fra Sjællandske.

Man bør ikke basere sin viden på hvad man læser i avisen, men på hvad man selv kan se.

Derfor er mit råd at tage en udflugt til Zoopark og se, at der ikke foregår noget suspekt. Og hvis man mod forventning, ser noget, man undrer sig over, så taler alle ansatte dansk, og man er altid velkommen til at stille spørgsmål til dyrepasserne.

På den måde kan man få en forklaring på det man ser, i stedet for at ryge lige i blækhuset for at indgive en anmeldelse eller ringe med en harm historie til Sjællandske.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?