18. juni 2021
Klaus Eusebius Jakobsen roser borgmester Carsten Rasmussen. Privatfoto
Klaus Eusebius Jakobsen roser borgmester Carsten Rasmussen. Privatfoto
Foto: www.lplusv.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: En arbejdsom og dygtig borgmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: En arbejdsom og dygtig borgmester
Debat Næstved - 23. april 2021 kl. 09:31
Af Klaus Eusebius Jakobsen, byrådsmedlem for RV, Gl. Skovridervej 4A, Næstved

Hvis man alene vurderer en lokalpolitiker og dermed også en kommunes borgmester ud fra de månedlige byrådsmøder, så anlægger man en forkert vinkel på det job. Som borgmester har man en pligt til at lede byrådsmøderne, der jo for en meget stor dels vedkommende er sager, der skal stemmes hjem efter at være blevet behandlet i diverse fagudvalg og i Økonomiudvalget. Med andre ord en myndig og kontant mødeleder er der brug for.

arrow Læs også: Debat: Har Socialdemokratiet helt mistet de lokale ambitioner?

Hvad man ikke ser er det store arbejde, der ligger forud for beslutninger, overvejelser og interne drøftelser. Jeg godtager derfor ikke den nye konservatives borgmesterkandidats karaktergivning af vores borgmester Carsten Rasmussen: I den forløbne periode er der godt nok kommet nogle overraskende udmeldinger fra ham, men det har sat skub i debatterne, og derudover har Carsten Rasmussen på dygtigste vis manøvreret Næstved Kommune igennem på flotteste vis med en flot udviklingskurve på en lang række områder til følge - ikke mindst er det en bedrift gennem hele perioden at have skabt fuld opbakning fra alle partier i byrådet til budgetterne - og oven i købet lavet en toårig budgetaftale i 2020, så vi undgår et »overbud«sbudget for 2022 her i valgåret 2021.

Det er ikke ensbetydende med, at vi i Radikale Venstre er enige i al den politik, der føres fra borgmesterens hånd og hans parti - men der er respekt for det arbejde han har udført.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?