14. april 2021
Anders Gjesing ønsker, at stemmeprocenten til kommunalvalget i Næstved stiger. Privatfoto
Anders Gjesing ønsker, at stemmeprocenten til kommunalvalget i Næstved stiger. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: En aftale for demokratiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: En aftale for demokratiet
Debat Næstved - 04. marts 2021 kl. 13:46
Af Anders Gjesing, Klosterlunden 6, Næstved

I denne uge udgav Tænketanken Mandag Morgen undersøgelsen »Når Valgfesten Udebliver«, der er en undersøgelse af årsager til ikke at stemme ved valg i Danmark. Og så indeholder den også forslag til, hvordan man får øget stemmedeltagelsen. Se undersøgelsen på taenketanken.mm.dk.

arrow Læs også: Debat: Når politikerne ved bedre....

Kunne vi ikke over en bred kam gå sammen i Næstved om at løfte denne vigtige opgave? Vi kunne endda sætte barren højt og måske sætte tal på, hvor høj en stemmeprocent, vi ønsker. Ved kommunalvalget i 2017 var stemmedeltagelsen i Næstved på 71,15 procent (74,00 procent i 2013 og 64,5 procent i 2009). Det svinger en del og ligger både lidt over og under nabokommunerne hen over årene.

Kunne et realistisk mål ikke hedde 75 procent? Eller skal vi lægge os i selen og presse den op på 80 procent? Men det kræver nok en fælles indsats og håndslag på at løfte opgaven sammen på tværs af partier, en valgkamp som ikke skubber folk væk og så måske, at vi implementerer nogle af de 12 initiativer, som Mandag Morgen præsenterer i undersøgelsen. Eller andre gode idéer, der kan findes opbakning til.

Bolden er hermed givet op. Jeg håber, at Kultur- og Demokratiudvalget - og efterfølgende Byrådet - er klar til at tage emnet op til en tema-drøftelse og efterfølgende handling.

arrow Debat: Udvalgets beslutning var klar, kære Helge Adam
25. februar 2021 kl. 09:50 Opdateret: kl. 17:04
arrow Debat: Skolelederne gjorde brug af dispensation
24. februar 2021 kl. 16:07 Opdateret: kl. 13:02
arrow Debat: Politikerne er valgt til at bestemme
22. februar 2021 kl. 17:03 Opdateret: kl. 12:24
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?