25. februar 2021
Kristian Skov-Andersen mener, at det offentlige system godt kunne trænge til forbedringer for at gøre samfundet mere rigt. Privatfoto
Kristian Skov-Andersen mener, at det offentlige system godt kunne trænge til forbedringer for at gøre samfundet mere rigt. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Det forkætrede overskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Det forkætrede overskud
Opdateret 21. januar 2021 kl. 11:15
Debat Næstved - 21. januar 2021 kl. 08:42
Af Kristian Skov-Andersen, borgmesterkandidat for Venstre, Agertoften 33, Næstved

Debatten om private børnehaver handler i høj grad om ubehag. Ubehaget ved tanken om, at nogen høster et overskud på velfærdsydelser.

arrow Læs også: Debat: Venstres møggreb

Overskud anses som skadeligt. Det må da kræve nogle ofre. »Enten ordentlig velfærd eller overskud«, synes filosofien at være.

Men hvordan kan det så være, at mange private virksomheder ofrer langt større summer på udvikling af bedre produkter og metoder, end den offentlige sektor gør?

Aktionærerne vælger vel profit fremfor produktudvikling? Og det offentlige må da have råd til at forbedre sig, når ingen aktionærer kræver overskud?

Men nej. Ingen er perfekt. Men det er de private, som investerer massivt i forbedringer. Mens det offentlige udvikler sig meget langsomt, næsten slet ikke. Og det er altså forbedringerne, som gør vores samfund rigt og rigere.

Kunne vores velfærdsmodel, som præges af mangel på medarbejdere i ældreplejen og desværre jævnlige svigt af borgerne, trænge til en omgang produktudvikling ala den private sektor? Ja i høj grad. Det er ligefrem nødvendigt.

Realiteterne viser, at overskud ikke er problemet, men en del af løsningen på at skabe et bedre samfund. Et samfund, som ikke mindst har råd til at tage sig bedre af dem, som har behov for det.

arrow Valgkamp: Fire kandidater kæmper om borgmesterposten
22. januar 2021 kl. 04:41 Opdateret: kl. 17:22
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?