18. oktober 2019
Camilla Struckmann. Foto: Movia
Camilla Struckmann. Foto: Movia
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Der er plads til alle i den kollektive transport

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Der er plads til alle i den kollektive transport
Debat Næstved - 18. januar 2019 kl. 19:28
Af Camilla Struckmann, kommunikationsdirektør i Movia
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lokalrådsformand Else Jensen fra Tappernøje skriver i et debatindlæg, at Movias digitale oversigtstavler og countdown skærme ofte ikke fungerer optimalt. Hun spørger også, om den kollektive transport kun er for dem der er digitale, nu hvor Movia erstatter de trykte køreplaner med liveopdateret trafikinformation.

arrow Læs også: Debat: De ældre lades i stikken

Det korte svar til det spørgsmål er: nej selvfølgelig ikke.

Man behøver ikke være en digital superbruger for at få adgang til liveopdateret trafikinformation. Man kan f.eks. bruge vores SMS 1250-service, og få besked med det samme om, hvornår bussen rent faktisk kører. Det kræver ikke en smartphone at sende og modtage en sms og næsten alle gamle og unge kan finde ud af en sms - og gør det ofte.

Til de kunder, der ikke er eller ønsker at være digitale, har vi holdt fast i, at man kan ringe til DOTs kundeservice på 70 15 70 00 og få hjælp eller få tilsendt den køreplan med posten, som før hang på stoppestedet. Man kan også selv printe den fra DOTs hjemmeside - en service, som er til rådighed 24/7.

Vi er kede af at høre, at tavler og skærme i Næstved ikke fungerer optimalt, for i Movia går vi højt op i at give god information til vores kunder. Vi kan se, at der har været ca. to hændelser om måneden sidste år, hvor de digitale oversigtstavler har været "sorte". Vi har i alt 14.500 stoppesteder på Sjælland, og vi når ikke forbi dem alle hver dag. Så tip os gerne ved fejl, så vi kan få dem rettet. Fejlen med, at linje 601 går fra plads B i virkeligheden, men plads D ifølge skiltene, retter vi selvfølgelig op på så hurtigt som overhovedet muligt.

Det kan også ske ind i mellem, at der er udfald i det system, som skærmene modtager liveopdateret information fra. I Movia vil vi gøre vores bedste for, at borgerne i Næstved vil opleve færre fejl. Og så håber vi, at man også i Næstved vil opleve, at den liveopdaterede information er mere relevant og troværdig end den, vi hidtil har kunne give ved at sætte en trykt køreplan op.

arrow Movia: Omstilling giver god mening
16. januar 2019 kl. 16:58 Opdateret: kl. 11:19
arrow Køreplaner forsvinder: Movia svarer på kritik
16. januar 2019 kl. 12:01 Opdateret: kl. 11:14
arrow Movia fjerner busplan fra stoppesteder: Ældrerådsformand raser
15. januar 2019 kl. 05:36 Opdateret: kl. 08:54