24. juli 2019
Keld Stelling.
Keld Stelling.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Den ny lov om erhvervsfremme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Den ny lov om erhvervsfremme
Debat Næstved - 17. januar 2019 kl. 08:38
Af Keld Stelling, Krogagervej 20, Næstved
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Næstved Erhverv A/S får nye udfordringer i 2019. Fremover bliver det Erhvervsministeriet og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse (DEB), der skal styre udviklingen.

arrow Læs også: Debat: Offentlig vej kontra privat fællesvej

Den ny lov tilstræber at styrke kommunernes erhvervsfremmeindsats, men dette skal ske indenfor landsdækkende retningslinier, øget koordination og evaluering. I høringssvarene til loven er det fremført, at nærhedsprincippet kan blive svækket, og at Kommunerne kan miste frihed til selv at vælge og formulere egne erhvervsfremmeaktiviteter. Dette antages at blive aktuelt i relation til kommunerne og de nye erhvervshuse/videncentre. Lovens formuleringer er motiveret i hensynet til økonomisk effektivitet på et marked med mange aktører og opgavemæssig overlap. Loven lægger ikke direkte op til en centralisering, der formentlig også bliver vanskelig at praktisere, men risikoen er til stede.

Næstved har en kvalificeret erhvervsfremmeservice, der kan risikere at miste momentum til Sorø og Vordingborg, der bliver hjemsted for henholdsvis et erhvervshus og en filial. Dette skal ses i lyset af, at Næstveds erhvervs-og industripolitik er central for vækst og udvikling. Regionernes indsats på grøn omstilling har været til gavn for mange kommuner specielt i det midtjyske, og hér brydes den administrative kontinuitet.

Lovens konsekvenser for Næstved Ressource City må klarlægges. Men den ny lov giver nye muligheder, og midlerne til medfinanciering af erhvervsfremme kan søges hos DEB. Det er vigtigt for Næstved Kommune, at formulere en strategi for, hvorledes den ny lov bedst muligt kommer vores lokale erhvervsliv til gavn. En samordning mellem Næstved Erhverv A/S, erhvervshusene og erhvervsfremme organisationer i vores område bliver yderligere påkrævet.

Med ønsket om et godt nytår.

arrow Debat: Lukkede skolebusruter
13. januar 2019 kl. 14:00 Opdateret: kl. 14:29
arrow Debat: Privat eller offentlig vej - det er spørgsmålet
12. januar 2019 kl. 08:00 Opdateret: kl. 11:36