25. november 2020
Der er så mange stillestående vande i byrådet, at man frygter iltsvind og algevækst i de kommunale beslutningsprocesser for Næstved Havn og dermed også Næstved bymidte, mener Keld Stelling. Foto: Anna C. Møhl
Der er så mange stillestående vande i byrådet, at man frygter iltsvind og algevækst i de kommunale beslutningsprocesser for Næstved Havn og dermed også Næstved bymidte, mener Keld Stelling. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Den nødvendige debat om havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Den nødvendige debat om havnen
Debat Næstved - 26. oktober 2020 kl. 18:41
Af Keld Stelling, Krogagervej 20, Næstved

Kævler, sand, grus og soda er produkter, der gennem årtier har været knyttet til Næstveds erhverv og havn, og det er de stadigvæk. Jeg var med til at starte havnedebatten for ca. syv år siden. Mit udgangspunkt var, og er stadig, at de nævnte aktiviteter er gode nok, men de skal ikke ligge i bycentrum. I disse ca. syv år har synspunkterne omkring erhvervshavnen bølget frem og tilbage med et sømærke, der hed beslutningen om en erhvervskaj ved Ydernæs - udført i kraft af et kommunalt mageskifte - i en tid med byrådsmedlem Per Sørensen (S) som havneformand.

arrow Læs også: Debat: Tænker byrådet sig nu også om?

Med det ny byråd i 2017 blev der sat gang i havneanalyserne, der åbenbart var så betydningsfulde, at havnens virkelige ejere, borgerne, ikke kunne informeres fyldestgørende herom. Kensdsgerningerne er, at den ny havneformand, byrådsmedlem Kristian Skov- Andersen (V), har fået væsentlig bedre styr på havneøkonomien og lagt et bredere perspektiv på havnestrategien end tidligere, hvilket tegner et mere positivt billede for havnens udvikling. Men byrådet nøler. For Det radikale Venstre hviler den faste hånd ikke på havnens politiske udviklingsproces, men snarere på en evigt søgende erkendelse efter havnevisdom, der dog synes at foregå langsommere end den hastige udvikling for det maritime Danmark. Efter Per Sørensens udsagn i Sjællandske, (23.10.20) synes de vises sten nu at være en kommunal havn, styret af Byrådet, uden formueadskillelse og uden de udvidede aktivitetsområder den kommunale selvstyrehavn kan tilbyde.

Det giver mig fornemmelser af Halloween. Er der ikke gys nok i det danske samfund? Mit liberale perspektiv er at se en havneaktivitet på Ydernæs, gerne organiseret i et kombineret kommunalt og privat A/S, der kan give erhvervslivet den fornødne bevægelsesfrihed og et kapitalgrundlag for fremtidig erhvervsaktivitet. Havnen har faktisk klaret sig godt i de seneste år.

Derimod synes jeg, der er så mange stillestående vande i byrådet, at man frygter iltsvind og algevækst i de kommunale beslutningsprocesser for Næstved Havn og dermed også Næstved bymidte.

arrow Debat: Byrådet »nøler« - nej, byrådet tænker sig om!
01. november 2020 kl. 12:26 Opdateret: kl. 13:38
arrow Debat: Baltic Pipes lillebror - lad os kalde den Falstria Pipe
30. oktober 2020 kl. 22:29 Opdateret: kl. 11:53
arrow Debat: Burde borgmester og havneformand ikke bytte plads?
29. oktober 2020 kl. 15:07 Opdateret: kl. 10:35
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?