6. august 2020
Jørgen Pedersen og Hilbert Andersen blæser til kamp mod DSB?s kommende centralværksted for foden af den fredede Mogenstrup Ås. Foto: Thomas Olsen
Jørgen Pedersen og Hilbert Andersen blæser til kamp mod DSB?s kommende centralværksted for foden af den fredede Mogenstrup Ås. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: DSB har valgt forkert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: DSB har valgt forkert
Debat Næstved - 08. marts 2020 kl. 12:38
Af Jørgen Pedersen, p.v.a. Aktivgruppen ved Mogenstrup Ås, Myrupvej 29, Myrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Arealerne ved Mogenstrup Ås til det kommende DSB-værksted, er åbenlyst et forkert valg. Det kommer frem efterhånden, som man får gravet sig ned i detaljerne.

arrow Læs også: Debat: Trafikproblemer forårsaget af DSB's byggeri ved Fårebakkerne

Arealet er eventyrligt godt for DSB, - men dårligt for attraktionen ved Mogenstrup Ås. Den erkendelse breder sig nu som ringe i vandet.

Mindst 80 procent af det aktuelle værkstedsareal skal ligge i den omgivende zone, der ellers netop skal beskytte naturområderne. DSB mangler at erkende, at her i Næstved Kommune vil der bliver stillet ændringsforslag til lokalplanforslaget, som politikerne næppe kan sige nej til, hvis de positive udsagn om borgernes indflydelse på plansager skal holde stik. Hvem har dog glemt at fortælle dem det? DSB må tilpasse sig den omgivende natur - ikke omvendt.

I skrivende stund (dagen før borgermødet 5. marts) indrømmer DSB og kommunens administration, at den udvidede vejbredde i vejtilslutningen igennem den fredede ås, i virkeligheden hviler på en formodet dispensation i Fredningsnævnet.

Modstanden mod projektet vokser. Opslutningen og de positive tilkendegivelser via mailkontakter og på Facebook mod placeringen, vokser støt og roligt. Også fra uden for kommunegrænsen får vi nu henvendelser.

arrow Debat: DSB-værksted er godt for almenvellet
19. marts 2020 kl. 22:00 Opdateret: kl. 11:43
arrow Debat: Politikerne har ansvaret
14. marts 2020 kl. 17:00 Opdateret: kl. 10:43
arrow Modstandskampen vokser mod DSBs nye centralværksted
07. marts 2020 kl. 09:20 Opdateret: kl. 16:57
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?