20. oktober 2020
Willem van Hees er utilfreds med, at der er planer om at opstille høje vindmøller ved Skovtårnet. De har samme størrelse som møllerne her i Store Røttinge, der blev opført i 2015 trods lokale protester. Foto: Robert Andersen
Willem van Hees er utilfreds med, at der er planer om at opstille høje vindmøller ved Skovtårnet. De har samme størrelse som møllerne her i Store Røttinge, der blev opført i 2015 trods lokale protester. Foto: Robert Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Carsten Rasmussens kasketforvirring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Carsten Rasmussens kasketforvirring
Debat Næstved - 13. september 2020 kl. 14:24
Af Willem van Hees, Sørupvej 34, Sørup

I Sjællandske 3.9.2020 kunne man læse, at når »Carsten Rasmussen tager turistkasketten på, så kan han ikke få øje på, at tre vindmøller 1,6 kilometer fra Skovtårnet vil ødelægge den unikke oplevelse i højderne«.

arrow Læs også: Protestgruppe er forundret: Skovtårn er vigtigere end os

Men det er jo borgmesterkasketten, Carsten har fået nedover øjnene, når han kan udtale sig således. Kan man mon få svar på, om Carsten Rasmussen repræsenterer hele SydkystDanmarks bestyrelse i den sag?

Og videre: »Der er ingen evidens for, at vindmøllerne kan blive et problem. Og jeg har svært ved at tro, at turister vil fravælge en tur i trætoptårnet fordi man kan få øje på tre vindmøller i landskabet«, siger Carsten Rasmussen.

Evidens får borgmesteren selvsagt ikke, for ingen ville være så tåbelig at sætte 150 m høje vindmøller op ved et tårn på 45 m. Og ganske tæt på, ikke bare »ude i landskabet...«

Carsten Rasmussen, hvis du vil frelse klimaet, så find et andet sted til vindmøller. Husk, der kun er 70 procent vindenergi ved Sparresholm sammenlignet med andre placeringer i Næstved Kommune. Og de tre landmøller vil være kontraproduktive, når havmøllerne, fx Thorfeltet, er i fulde omdrejninger. Havmøllerne vil mætte behovet for vindenergi, inden Sparresholmmøllerne overhovedet ruller rundt.

Hov, nu tager vi fejl. Dette handler jo ikke om fornuft, men signalpolitik set med en borgmesterkasket for øjnene og udtalt fra toppen af et trætoptårn. På vegne af Sparresholmgruppen.

arrow Thomas Garth-Grüner: - Fuldstændig uventet
28. september 2020 kl. 17:29 Opdateret: kl. 10:08
arrow Ministeren har talt: Ingen vindmøller ved Skovtårnet
28. september 2020 kl. 17:13 Opdateret: kl. 17:31
arrow Ministeren har det sidste ord
25. september 2020 kl. 11:58 Opdateret: kl. 11:58
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?