4. juli 2020
Der er stadig et stort behov for nedsættelse af undervisningstimetallet - for alle skoler i Næstved Kommune, mener formand for Næstved Lærerkreds Lise-Lotte Horn Jakobsen. Foto: Mia Than West
Der er stadig et stort behov for nedsættelse af undervisningstimetallet - for alle skoler i Næstved Kommune, mener formand for Næstved Lærerkreds Lise-Lotte Horn Jakobsen. Foto: Mia Than West
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Budget 2020 skal styrke skolerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Budget 2020 skal styrke skolerne
Debat Næstved - 30. oktober 2019 kl. 15:00
Af Lise-Lotte Horn Jakobsen, formand Næstved Lærerkreds
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag den 9. oktober besluttede et samlet byråd budgettet for kommende budgetår under overskriften »Budget 2020 - styrker børn og unge«. I budgettet er der tildelt midler bl.a. til skoleområdet.

arrow Læs også: Kredsformand skuffet over fyringer

Næstved Lærerkreds vil gerne kvittere for, at der er tildelt midler til skoleområdet. Det er jo ingen hemmelighed, at der igennem de sidste år, har været skåret millionbeløb på det område. Derfor er det rart med denne prioritering til skoleområdet. Det kommer ikke til at løse alle problemer, men hvis de prioriterede midler anvendes rigtigt, kan det igangsætte et løft i den rigtige retning.

Vi har bemærket, at ressourcerne i skrivende stund ikke er øremærkede, og det vil vi naturligvis med vores indsigt gerne være med til at kvalificere. Med de tilførte midler har Næstved Lærerkreds nogle klare ønsker i forhold til nødvendige tiltag, men også bud på elementer, som vi ikke mener, der skal bruges yderligere ressourcer på - i hvert fald ikke lige nu.

Der er stadig et stort behov for nedsættelse af undervisningstimetallet - for alle skoler i Næstved Kommune. Den frigjorte tid fra undervisning bør helt automatisk veksles til øget tid til forberedelse for den enkelte lærer og børnehaveklasseleder. Det er nødvendigt og vil skabe øget kvalitet i de opgaver, som lærerne løser.

Derudover er der andre forhold, der skal være på plads. Det er sikring af ressourcer til børn med særlige behov. De har også krav på den rette undervisning. Men det må samtidig ikke gå ud over vores ambitionsniveau for hele almenområdet. Det er desværre den virkelighed, som mange lærere i dag oplever.

De tilførte midler til skoleområdet bør til gengæld ikke anvendes til flere indsatsområder eller gode idéer til nytænkende projekter. Det ønsker vi ikke. De tildelte midler skal ud og gavne hverdagen hos alle lærere og børnehaveklasseledere - skabe ro til forberedelse, evaluering og samarbejde og dermed god undervisning.

Lærerne og børnehaveklasselederne på skolerne har en faglig stolthed. Vis tillid til, at lærernes faglige stolthed, professionelle dømmekraft og didaktiske frihed skaber kvalitet i undervisningen - og dermed en god skole for alle elever i folkeskolen.

arrow På Fladsåskolen glæder de sig til kortere skoledage
31. januar 2019 kl. 13:25 Opdateret: kl. 11:11
arrow Skoledagene er alt for lange: Eleverne segner af træthed
23. august 2018 kl. 05:57 Opdateret: kl. 17:19
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?