22. oktober 2020
Rune Kristensen. Privatfoto
Rune Kristensen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Borgmesteren kaster RUC ind under bussen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Borgmesteren kaster RUC ind under bussen
Opdateret 19. maj 2020 kl. 10:15
Debat Næstved - 18. maj 2020 kl. 22:10
Af Rune Kristensen, Medlem af Det Konservative Folkeparti, Ahornvej 6, Næstved

Man skulle ellers tro, at en rød socialdemokrat var glad for RUC, og at en lokal borgmester var glad for det næsten-lokale universitet.

arrow Læs også: Kommuner er nødt til at booke værelser til corona-isolation

Men det var ikke tilfældet, da Næstveds borgmester Carsten Rasmussen (S) tonede frem på skærmen på TV2 Øst den 13. maj.

Emnet var de meget omdiskuterede grå flygtningebarakker på Skyttemarksvej, som Næstved Kommune fik tilbudt ganske gratis fra RUC.

Kommunen vurderede, at flytning og klargøring af barakkerne ville koste fire millioner kroner, men det blev altså langt dyrere, da prisen endte på godt 12 millioner kroner.

Man kan altid diskutere fornuften i dette, men tilbuddet om barakkerne fra RUC var prisværdigt nok. Og man har selv takket ja, og er ikke blevet tvunget til at tage imod barakkerne.

Og netop derfor klæder det ikke Carsten Rasmussen, at kritisere tilbuddet fra RUC, som han på TV2 Øst karakteriserede som et dårligt tilbud.

Nu har man givet dem videre til virksomheden Nordisk Beton fra Vipperød, der skulle have brugt dem til et håndværkerhotel i forbindelse med Femern-byggeriet.

Det har dog ikke været muligt at finde en passende grund at placere dem på, og derfor står virksomheden nu med en masse barakker.

Carsten Rasmussen kunne lære en hel del af Jens Rasmussen, der er direktør i Nordisk Beton, og som også var på skærmen i selv samme indslag.

Han tog problematikkerne med oprejst pande og pegede ikke fingre af Næstved Kommune, som ellers havde sendt aben videre.

Carsten Rasmussen derimod ønskede med slet skjult hånlighed held og lykke til barakkernes nye ejere.

Jeg synes godt, at man kunne udvise lidt mere respekt for både RUC og Nordisk Beton, der ironisk nok begge har forsøgt at afhjælpe Næstved Kommune et problem.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?