7. maj 2021
Jeg har selv stemt for samtlige økonomiske besparelser, og jeg tager min del af ansvaret, skriver byrådsmedlem Jørgen Christiansen (S) i sit læserbrev. Foto: Niels Brande
Jeg har selv stemt for samtlige økonomiske besparelser, og jeg tager min del af ansvaret, skriver byrådsmedlem Jørgen Christiansen (S) i sit læserbrev. Foto: Niels Brande
Foto: NIELS BRANDE
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Borgerligt hykleri på Facebook

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Borgerligt hykleri på Facebook
Debat Næstved - 02. april 2019 kl. 17:23
Af Jørgen Christiansen, Socialpædagog og byrådsmedlem (S), Bygaden 10, Karrebæksminde

Besparelserne på det sociale område er udtryk for samtlige 31 byrådsmedlemmers enighed på den økonomiske politik i Næstved Kommune. Formanden for omsorg- og forebyggelsesudvalget Michael Perch (S) er endt i en sand shitstorm på de sociale medier. Hykleriet vil ingen ende tage for de mange borgerlige Facebook-brugere, som ytrer sig over disse velfærdsforringelser - det er samtidig nogle af de samme personer som konstant giver udtryk for ønsket om skattelettelser.

arrow Læs også: Politikere: Det er nødvendigt at spare på de allersvageste

Jeg har selv stemt for samtlige økonomiske besparelser, og jeg tager min del af ansvaret. Det har bestemt ikke været lette beslutninger for en socialpædagog. Vi er i Næstved Kommune underlagt de økonomiske rammer den til enhver tid siddende regering udstikker, og disse besparelser kan vise sig kun at være en mild opstart af forringelser på kernevelfærden også i Næstved Kommune.

Det er ikke for sjov, når vi socialdemokrater præcis som før folketingsvalget i 2015 oplyser danskerne om valget mellem velfærd eller skattelettelser. Danskerne valgte som bekendt en blå regering, som understøttes af DF med de tilhørende velfærdsforringelser og skattelettelser, som vi siden valget i 2015 har oplevet. Og skulle en Venstre-ledet regering fortsætte efter det nærtstående valg, ja så tilpasser vi 31. byrådsmedlemmer økonomien og velfærden derefter - det er vores pligt.

Men valget 2019 handler som altid om fordelingspolitik, og noget her tyder på, at mange vælgere faktisk ønsker velfærd fremfor skattelettelser, selv hos de borgerlige Facebook-brugere, som både ønsker skattelettelser og mere velfærd. Om lidt skal vi til folketingsvalg. Valget er ret simpelt: Rød bloks velfærd eller blå bloks skattelettelser. Ansvaret ligger også hos den enkelte vælger - man kan altså ikke få begge dele!

arrow Misbruger gennem 20 år: Uden Varmestuen var jeg død
29. marts 2019 kl. 05:53 Opdateret: kl. 09:56
arrow Facebook gløder: Hold nallerne fra Varmestuen
28. marts 2019 kl. 11:37 Opdateret: kl. 08:39
arrow Spareplan tager maden ud af munden på de svageste
27. marts 2019 kl. 05:53 Opdateret: kl. 17:15
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?