27. oktober 2020
Else Jensen efterlyser bedre busforbindelser i Tappernøje og Brøderup. Foto: Anna C. Møhl
Else Jensen efterlyser bedre busforbindelser i Tappernøje og Brøderup. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Bedre busforbindelser efterlyses

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Bedre busforbindelser efterlyses
Debat Næstved - 17. oktober 2020 kl. 13:10
Af Else Jensen, Æslebjergvej 8, Tappernøje

Efterlysning af korrespondance mellem buslinjerne 611 og 102A!

I Næstveds Kommuneplan 2009-2021 står beskrevet, at der skal være kollektiv busforbindelse mellem udviklingscentret Brøderup/Tappernøje og nærmeste by i anden kommune - i dette tilfælde Præstø.

Indtil Region Sjælland i begyndelsen af marts 2009 meddelte, hvilke buslinjer de ikke ville videreføre, og de overdrog alle de tre buslinjer, der dengang betjente området øst for Hovedvej A2 og ud til Præstø Fjord, til kommunalt regi, da havde vi, der bor i området imellem Næstved og Præstø, lige gode forbindelser såvel til Præstø som til Næstved.

I de 10 år der nu snart er gået, har det været og er stadig, har den kollektive busforbindelse imellem de to buslinjer 102A og 611 fungeret stort set ved sit fravær på de allerfleste afgange.

Det er nødvendigt for at få en velfungerende betjening, at der bliver genetableret en velfungerende forbindelse. Alle de halve løsninger med, at så kan man bare benytte flextur eller plustur, er både en dyr og uacceptabel løsning - derudover så medfører det ofte for passagerne en urimelig lang transporttid.

For at vores store landområde med rigtig mange arbejdspladser kan være velfungerende, er det vigtigt, at forbindelsen til og fra mellem de 2 buslinjer 611 og 102A bliver etableret, såvel til som fra Præstø, hvilket jo også vil betyde, at der så også er forbindelse til og fra Køge.

Eksempler herpå, kan læses i Hvidbogen for Trafikbestilling med forslag, der bliver udarbejdet hvert år.

Derudover så efterlyses i lighed med de øvrige tre udviklingscentre afgange til og fra Næstved med timedrift på alle aftenafgange, samt timedrift på alle lørdage og helligdage.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?