9. april 2020
Keld Stilling.
Keld Stilling.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Baltic Pipe - og Folketingets åbning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Baltic Pipe - og Folketingets åbning
Debat Næstved - 21. september 2019 kl. 13:49
Af Keld Stelling, Krogagervej 20, Næstved
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tirsdag den 1 oktober skal statsministeren redegøre for rigets almindelige stilling, og de af regeringen påtænkte foranstaltninger. Dette kan i min optik kun blive fyldestgørende, hvis statsministeren forholder sig til de to gasledninger, Nordstream2 med russisk og Baltic Pipe med norsk gas.

arrow Læs også: Nu tager de jorden fra Richard

Udenrigspolitisk er der problemer kompasset rundt , og indenrigspolitisk skal Baltic Pipe ses i lyset af den grønne omstilling og regeringens klimamål.

Strukturproblemet mellem Energiministeriet og det statslige selskab Energinet, svækker Folketingets og borgernes indflydelse og formuleringen af alternative løsninger.

Polakkerne skal til valg i oktober, og energipolitikken og klimaet er en del af valgkampen.

Kul er en del af Polens sociale og økonomiske arv, og energikilden til elforsyningen. Der er nok af argumenter for, at de nulevende polakker skal have udfaset kul. Ses dette i relation til regeringens energipolitik, er det ikke i orden med en kompressorstation i Everdrup, med CO2 og ikke udnyttet overskudsvarme til følge, når man under et fælles EU-gasmarked, burde kunne klare sig med 40 km gasrør på tværs i Østersøen, i stedet for 275 km på langs med tilsvarende højt kompressor tryk.

Mens hasselmusens problemer er velbeskrevet, er det uforståeligt, at der kan træffes en dansk beslutning om Baltic Pipe, uden et konkret og underbygget estimat af projektets konsekvenser for reduktion af polsk CO2 udledning.

Det er en illusion at tro at EU kan gøre sig uafhængig af russisk gas på kort og mellemlangt sigt. Et enigt Nato, et tåleligt forhold til Rusland og fuld fokus på vedvarende energi, er den mest sikre måde at løse problemerne på.

Krigsgas er forlængst forbudt i varme krige. Det burde også gælde naturgas i de kolde krige.

arrow Baltic Pipe: Landsby frygter faldende huspriser og tab af udsigt
01. oktober 2019 kl. 07:41 Opdateret: kl. 08:59
arrow Til kamp mod Baltic Pipe: Det er en lappeløsning
28. september 2019 kl. 12:07 Opdateret: kl. 09:47
arrow Baltic Pipe: Få alle svarene
25. september 2019 kl. 20:42 Opdateret: kl. 10:49