18. januar 2021
Anders Gjessing er Næstformand i Næstved Vikings (Årets forening i Næstved 2020) og medlem af Danmarks Idrætsforbunds Idrætspanel. Han vil have Næstved Kommune til at satse på aktive børn. Privatfoto
Anders Gjessing er Næstformand i Næstved Vikings (Årets forening i Næstved 2020) og medlem af Danmarks Idrætsforbunds Idrætspanel. Han vil have Næstved Kommune til at satse på aktive børn. Privatfoto
Foto: Jytte Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Aktive børn en sikkerinvestering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Aktive børn en sikkerinvestering
Debat Næstved - 03. oktober 2020 kl. 17:33
Af Anders Gjesing, næstformand, Næstved Vikings, Klosterlunden 6, Næstved

Når man nærlæser budgetaftalen, der blev indgået af alle byrådets partier den 16. september, er der grund til optimisme. Flere steder i aftalen fokuseres der på løft af skoleområdet og på fritidsområdet.

arrow Læs også: Tre børn smittet med corona

Jeg håber, at politikerne i den efterfølgende udmøntning vil prioritere et løft af støtten til Næstveds mange frivillige foreninger på idrætsområdet og et yderligere fokus på Åben-skole-indsatsen. I min optik er det en sikker investering - for støtte til ildsjælene i Foreningsdanmark er nok den investering, der krone for krone giver mest sundheds- og socialpolitik for pengene på både kort og langt sigt.

Det er, hvad man i investeringsverdenen ville kalde en gearet investering - en investering, hvor hver krone der investeres bliver forstærket af de ressourcer, som de frivillige kræfter lægger i foreningslivet. Man får slet og ret mere effekt af investeringen, end de investerede midler i sig selv burde give. Og med den vigtige tilføjelse, at det er en investering helt uden risiko.

Idrætsforeningerne i Næstved og de mange frivillige ildsjæle løfter i det daglige en stor og meget vigtig opgave. De er nemlig med til at aktivere børn og unge ikke bare fysisk - men de giver dem også et indblik i Foreningsdanmarks grundlæggende værdier om demokrati og fællesskab.

Derfor håber jeg, at både Kultur- og Demokratiudvalget og Børne- og skoleudvalget vil kigge i retning af Næstved idrætsforeninger, når de konkrete rammer for kommunens drift i 2021 og 2022 skal udmøntes med udgangspunkt i budgetaftalen.

Med flere midler til og større fokus på "Åben skole"-samarbejdet mellem foreninger og skoler, kan børn- og unges deltagelse i foreningslivet hjælpes på vej. Og med øget støtte til det kolossale arbejde, som de frivillige ildsjæle lægger i foreningerne, ja så kan man bane vejen for, at endnu flere børn og unge kommer til at deltage aktivt i foreningslivet.

Jeg er sikker på, at det vil være midler, der med Foreningsdanmark som katalysator, vil give ufattelig meget sundheds- og socialpolitik for pengene - og det vil derudover helt sikkert give glade og aktive børn med røde kinder, sved på panden og en lidt lettere hverdag for de fantastiske ildsjæle i foreningerne.

arrow Børns udfoldelse tiltrak ny direktør
30. september 2020 kl. 09:30 Opdateret: kl. 09:32
arrow Aflyst: Mød Bubber på biblioteket
28. september 2020 kl. 19:45 Opdateret: kl. 11:13
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?