14. april 2021
Skal Mogenstrup være udkants-Næstved?
Skal Mogenstrup være udkants-Næstved?
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbent brev til borgmester og samtlige byrådsmedlemmer: Skal Mogenstrup være udkants-Næstved?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbent brev til borgmester og samtlige byrådsmedlemmer: Skal Mogenstrup være udkants-Næstved?
Debat Næstved - 03. marts 2021 kl. 12:35
Af Børge Andersen, Åvænget 1B, Mogenstrup

Da ingen af jer tilsyneladende følte trang til at reagere på mit læserbrev af 10. februar, skal jeg hermed forsøge igen og spørge jer direkte. Er udvikling/udbygning af Mogenstrup sat i stå? Skal Mogenstrup være udkants-Næstved?

arrow Læs også: Debat: Mogenstrup mangler boliger

Der er ikke udstykket en eneste byggegrund i Mogenstrup i de år, vi har været en del af Næstved Kommune og, der er nu ikke flere ledige grunde, kun ganske få huse til salg og ingen ledige lejligheder.

På Lovvej (hovedgaden) har vi 10 velfungerende forretninger, en elektriker og et autoværksted. Vi har fuldt udbygget dkole, børnehave, idrætshal, svømmehal, udendørs sportsarealer og golfbane. Vi har lægehus, tandlægeklinik, plejehjem og ældreboliger. Vi har under et kvarters kørsel til motorvejen, uden risiko for kødannelse som på Gedestien, og i har et kvarters kørsel til stationen og Næstved centrum. Vi har en pragtfuld natur.

Jeg tror ikke, at der er noget andet sted i kommunen, hvor alle disse ting samlet kan tilbydes? Ja, vi har alt det en tilflytter efterspørger, men vi kan bare ikke tilbyde noget sted at bo.

Der findes masser af passende arealer i forbindelse med de eksisterende boligkvarterer, men ingen tegn på udstykning. Hvorfor ikke? Hvis dette fortsætter, bliver vi jo udkants Næstved.

Borgmesteren udtalte i forbindelse med etablering af DSB-værkstedet, at det var godt for kommunen og godt for Mogenstrup. Det kan da kun være godt for Mogenstrup, hvis vi kan tilbyde medarbejderne et sted at bo, og det kan vi ikke.

Der skrives om tilflyttere til Næstved by, der er flyttet/vil flytte tilbage på grund af Gedestien, tænk om man kunne beholde dem i kommunen, hvis de kunne tilbydes noget i Mogenstrup, hvor der kun er et kvarters kørsel til motorvejen.

Men borgmesteren og de øvrige byrådsmedlemmer kender måske ikke rigtig noget til Mogenstrup? Vi har jo desværre ikke lokale medlemmer i byrådet, men I andre skal vel alligevel også varetage Mogenstrups udvikling?

Jeg kender godt sagaen om kroen, der nu har kørt i adskillige år uden resultat. Selv om det mirakuløst ad åre skulle blive til noget med lejligheder der, er det da slet ikke nok til at skabe udvikling. Sæt gang i nogle udstykninger og videre udvikling af Mogenstrup! Så der ikke om nogle år skal lukkes skole og andre lignende institutioner.

arrow Debat: Selve demokratiet er på spil på landet
27. marts 2021 kl. 18:15 Opdateret: kl. 16:41
arrow Debat: Kom nu ud af Næstved!
24. marts 2021 kl. 19:41 Opdateret: kl. 11:01
arrow Debat: Boliger til Mogenstrup
19. marts 2021 kl. 07:19 Opdateret: kl. 20:48
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?