17. december 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi har kæmpet over 30 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi har kæmpet over 30 år
Debat Midtsjællands Folkeblad - 17. april 2018 kl. 10:17
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Holbæk kommune erobrer 1. pladsen på Sjælland ang. landbrugsareal og svineindustri.

"Tillykke" med det, men det er bestemt ikke nogen lykke for specielt os beboere i udkanten af kommunen i Tingerup og omegn!!

Vi har gennem over 30 år kæmpet mod en af landets største svineproducenter, som til stadighed får lov til at udvide sin svineproduktion i og omkring vores landsby på tre svinefarme.

Vi er året rundt generet af udluftningsstank fra svineproduktionerne, og ved gylleudbringning på de tilhørende marker, som omringer os, er det næsten uudholdeligt at bo her, som det er tilfældet lige for øjeblikket. Man kan simpelthen ikke opholde eller bevæge sig i nogen retninger udendørs uden at få luftvejsgener.

En enkelt beboer får lov
Jeg forstår ikke, at én enkelt beboers erhverv kan få lov til at genere så mange andre beboeres liv og helbred året rundt ved udluftningsstank og gyllespredning, beboere hvis erhverv ikke generer andre og som betaler skat til en kommune, som burde sørge for alle beboeres velfærd og helbred på bedste vis.

Det gør Holbæk kommune i allerhøjeste grad ikke for vores vedkommende ved nu åbenbart at tillade endnu en udvidelse af svinebestanden på en af de tre omkringliggende gårde. Simpelthen utroligt!! Hvordan kan en kommune i den grad svigte og rent ud sagt skide på gode skatteborgere, som i så mange år har kæmpet mod lugtgenerne, som forpester og ødelægger vores tilværelse, livskvalitet og helbred ?!?

Møder ang. lugtgener
Vi har været til en del møder med kommunen gennem årene ang. vores tiltagende lugtproblemer, og flere forskellige byrådsmedlemmer har udtrykt forståelse for vores problemer ved udtalelser som "der er ikke lugt i Tingerup, der er STANK", " en udvidelse af svineproduktionen ... vil smadre lokalsamfundet yderligere" samt " hvis vi socialdemokrater kommer til magten, skal Edelgundegård (beliggende i selve landsbyen) nedlægges".

Vi har så stadig ikke mærket noget som helst til denne politiske forståelse, heller ikke efter kommunalvalget, desværre...

Med venlig hilsen Karin Pouret-Frydendahl, Tingerupvej 15, 4330 Hvalsø